Home Stiri Vă doriți să investiți la bursă dar nu știți de unde să începeți?

Vă doriți să investiți la bursă dar nu știți de unde să începeți?

by BeCool

Vă doriți să investiți la bursă dar nu știți de unde să începeți?

Milioane de oameni își încearcă norocul la cazinouri în fiecare an, dar majoritatea pleacă de acolo ceva mai săraci și mult mai înțelepți, fără să-și fi atins niciodată potențialul maxim. Majoritatea celor care eșuează au un lucru în comun: nu au stăpânit abilitățile de bază necesare pentru a înclina șansele în favoarea lor. Totuși, dacă vă alocați suficient timp pentru a deprinde aceste abilități, este foarte probabil să vă creșteți considerabil șansele de succes.

Piețele mondiale atrag capitalul speculativ precum un bec atrage moliile. Majoritatea oamenilor aruncă bani pe valori mobiliare fără să înțeleagă de ce prețurile lor se modifică, crescând sau scăzând. În schimb, urmăresc sfaturile a tot felul de guru în domeniul economiei și finanțelor, ajungând să ia decizii de cumpărare și vânzare care nu au sens. O cale mai bună este să învățați cum să tranzacționați la bursă cu înțelepciune și curaj.

Vă sfătuim să începeți cu o autoexaminare care să vă facă să înțelegeți care este relația dvs. cu banii. Sunteți genul de persoană care consideră viața o luptă ce necesită un efort mare pentru a câștiga fiecare bănuț? Credeți că magnetismul personal este suficient să atragă bogăția? Ați pierdut bani în mod regulat în cadrul altor activități și sperați că investițiile la bursă vă vor aduce mai mult noroc?

Indiferent de câtă încredere aveți în propria persoană, trebuie să știți că investițiile la bursă vă pot aduce profituri importante dacă „vă faceți temele”. Pentru început nu ar strica să urmați câteva cursuri trading la Vestor.

Cu ajutorul acestor cursuri veți descoperi elementele de bază ale tranzacționării.

1. Deschideți un cont de trading

Cele mai citite articole

Este ca și cum o persoană a făcut totul pentru a-și configura noul computer, dar nu l-a băgat în priză. De aceea aveți nevoie de un cont de trading? Găsiți un bun broker online și deschideți un cont de brokeraj. Chiar dacă aveți deja un cont personal, nu este o idee rea să păstrați separat un cont de tranzacționare profesional. Familiarizați-vă cu interfața contului și profitați de instrumentele de tranzacționare gratuite și de cercetările oferite exclusiv clienților. O serie de brokeri oferă tranzacționare virtuală. 

2. Învațați să citiți: un curs de piață

Articole financiare, cărți despre bursă, tutoriale pe Internet și cursuri cu traderi profesioniști, etc. – există o mulțime de informații la care puteți avea acces. Este important să nu vă concentrați asupra unui singur aspect al jocului de tranzacționare. Mai bine studiați totul în funcție de piață, inclusiv ideile și conceptele pe care nu le considerați deosebit de relevante în acest moment. 

3.Practicați tranzacționarea

După ce descoperiți elementele de bază ale tranzacționării, este timpul să le puneți în practică. Prima dată tranzacționați pe hârtie sau faceți o tranzacționare virtuală. Asta vă va permite să urmăriți acțiunile de pe bursă în timp real, să luați decizii de cumpărare și vânzare. Folosiți un simulator de piață bursieră care are aspectul performanței unei burse reale. Faceți o mulțime de tranzacții, folosind diferite strategii, apoi analizați rezultatele pentru a vă descoperi defectele.

Când trebuie să începeți să tranzacționați cu bani reali? Nu există un răspuns perfect, deoarece tranzacționarea simulată are un defect care poate apărea ori de câte ori începeți să tranzacționați cu adevărat, chiar dacă rezultatele dvs. pe hârtie arată perfect.

Traderii trebuie să știe să își gestioneze corect lăcomia și frica. Tranzacționarea  virtuală nu implică aceste emoții, care pot fi experimentate doar prin profit și pierderi reale de bani. De fapt, acest aspect psihologic îi face pe mulți jucători să iasă din joc încă din primul an de investiții la bursă. 

Cele mai citite articole

You may also like