Home Distractie Cele mai fine forme de fotografie – Fotografie de natura

Cele mai fine forme de fotografie – Fotografie de natura

by BeCool

Un gen mare de fotografie este acoperit de Fotografia de natura si se ocupa de fiecare fenomen natural, indiferent daca se intampla in interior sau in aer liber.

Cateva subiecte ale fotografiei de natura ar fi animale si animale salbatice, copaci, plante sau flori, insecte si bug-uri, peisaj, fotografie de plaja si toate celelalte lucruri care intra in categoria naturala.

Cele mai citite articole

Perspectivele fotografice pot merge de la fotografii extraordinare la scara larga sau prim-planuri la fotografii vaste in stil peisaj. Fotografia de natura isi doreste de obicei sa fie mai placuta din punct de vedere estetic si fascinant si nu este ca fotografia documentara si fotografia de arta care trateaza un subiect sau perspectiva artistului. In schimb, incearca sa exprime excelenta subiectului sau prin umbrire, profunzime si un punct de vedere diferit.

Fotografia de natura este un termen exceptional de expansiv, care contine numeroase subcategorii. Cateva dintre cele mai faimoase categorii si subiecte sunt peisaje, animale salbatice, peisaje marine, plante si multe altele.

Sa aruncam o privire asupra celor mai frecvente 4 tipuri de fotografie de natura.

  1. Fotografie de peisaj incearca sa prinda imprejurimile fabuloase si frumoase. Subiectii selectati de fotograful de peisaj sunt de obicei terenuri, stepe, munti si lanturi muntoase, zori de zi, miezuri si dezvoltari de nori, cascade si zone costiere. Este destul de obisnuit sa eviti prezenta umana in fotografia de peisaj, deoarece este vorba despre captarea scenelor in starea lor cruda si proaspata.
  2. Fotografie de animale salbatice acopera toate tipurile de animale care sunt neimblanzite, de la elefanti la gandaci mici, pesti mici pana la delfini, pinguini la lei. Fotografii salbatici incearca sa surprinda imagini ale subiectilor lor pe teritoriile lor naturale si comportamentul lor natural.
  3. Fotografie peisaj marin incearca sa prinda marea, oceanul, raurile, lacurile si toate celelalte tipuri de formatiuni de apa. Prezenta umana nu este puternic restrictionata de la aceasta forma de fotografie. Exista numeroase scene panoramice incantatoare ale marii cu delfini sau cu o barca. Peisajele marine sunt, de asemenea, conectate la categoria scene de plaja, care ar incorpora plaje, scene tropicale, coasta si poate o scena de rasarit sau apus.
  4. Fotografia cu plante incorporeaza toate tipurile de vegetatie si viata plantelor, indiferent daca este vorba de flori pentru legume, sau copaci pentru tufisuri sau paduri. Destul de des, fotografia cu plante se face doar cu prim-planuri, fotografii statice si macro fotografie. Una dintre cele mai populare teme ale fotografiei cu plante este prim-planurile extreme ale florilor.

Cele mai citite articole

You may also like