Home Diverse 5 feluri in care filmele va pot ajuta sa va imbunatatiti sanatatea mintala

5 feluri in care filmele va pot ajuta sa va imbunatatiti sanatatea mintala

by BeCool

5 feluri in care filmele va pot ajuta sa va imbunatatiti sanatatea mintala

Anxietatea si depresia sunt cele mai frecvente doua probleme de sanatate mintala de pe glob. Problema este ca multi oameni nu primesc un diagnostic si evita sa primeasca asistenta medicala necesara. Vestea buna este ca exista o modalitate usoara de a reduce anxietatea si depresia, care este de a viziona filme. In acest articol, vom obtine o perspectiva mai profunda asupra subiectului. Mai jos sunt prezentate cateva modalitati prin care filmele va pot ajuta sa va imbunatatiti sanatatea mintala.

Evadarea din realitate

Daca sunteti in cautarea unei modalitati de a va indeparta de grijile dvs. pentru o vreme, filmele o pot face pentru dvs. Cu totii avem de rezolvat problemele noastre. Urmarirea unui film timp de 2 ore va poate face sa va uitati toate grijile. De fapt, filmele au un fel de scufundare care te ajuta sa iti eliberezi stresul. Stim ca stresul poate avea un impact negativ asupra sanatatii mintale, mai ales daca lucrati la un proiect serios.

Iti pot elibera emotiile

Unele filme te pot ajuta sa-ti eliberezi emotiile. De exemplu, daca vizionati un film trist, acesta va poate ajuta sa va strigati emotiile. Deci, te simti mai bine decat inainte. Pe de alta parte, un film fericit poate avea un impact pozitiv asupra starii tale de spirit si vei deveni fericit.

Un film de groaza iti mareste nivelul de energie atunci cand nu te simti bine. In mod similar, un film de familie va poate ajuta sa va dezvoltati relatia cu copiii. De fapt, filmele bune iti pot amplifica emotiile, astfel incat sa te poti simti mai bine. Cu toate acestea, asigurati-va ca nu urmariti prea multe filme. Va pot pierde timpul si va pot face dependenti.

Cele mai citite articole

Te pot inspira

Daca doriti sa va inspirati, urmariti filme. Puteti invata o multime de lectii morale vizionand un film bun. De exemplu, puteti obtine motivatia de care aveti nevoie pentru a deveni cineast. De fapt, filmele te pot determina sa fii o versiune mult mai buna a ta.

Vizionarea unui film bun va poate inspira sa va schimbati obiceiurile si mentalitatea. Sansele sunt ca va puteti imbunatati mult vizionand filme grozave. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii psihologice ale vizionarii de filme bune.

Sunt o sursa ideala de distragere a atentiei

La fel ca escapismul, filmele pot fi o sursa de distragere a atentiei. Daca sunteti anxios, de exemplu, puteti viziona un film pentru a va distrage atentia de la toate grijile pe care le aveti. Ideea este sa va concentrati asupra aspectului pozitiv al circumstantelor in care va aflati.

Prin urmare, daca aveti probleme de rezolvat in viata dvs., puteti viziona un film bun pentru a scapa de toata depresia si anxietatea.

Cele mai citite articole

You may also like