Home Diverse Achiziționează anvelope la prețuri imbatabile

Achiziționează anvelope la prețuri imbatabile

by BeCool

Atunci când achiziționează un vehicul folosit, majoritatea oamenilor sunt îngrijorați de găsirea unei mărci sau a unui model specific, a stilului caroseriei, a pachetului de performanță, a facilităților sau chiar a culorii. Un lucru la care cumpărătorii nu se gândesc prea mult este anvelopele vehiculului. Deși este posibil ca anvelopele să nu fie printre primele lucruri pe care le aveți în minte atunci când cumpărați un vehicul, probabil că ar trebui să fie. În timp ce anvelopele au tendința de a fi trecute cu vederea, ele sunt probabil cea mai importantă componentă a vehiculului dumneavoastră. La urma urmei, anvelopele sunt cele care vă permit dvs. și vehiculului dvs. să vă deplasați pe drum.

Funcții ale anvelopelor

Principalele funcții ale anvelopelor unui vehicul includ susținerea sarcinii vehiculului, transmiterea forțelor de tracțiune și frânare la suprafața drumului, absorbirea șocurilor rutiere și schimbarea și menținerea direcției de mers. Pentru a vă asigura că aceste funcții sunt îndeplinite în mod adecvat, există câteva lucruri importante de verificat în mod regulat pe fiecare dintre anvelopele vehiculului dvs., inclusiv adâncimea benzii de rulare a anvelopelor, uzură, presiunea aerului și orice deteriorare sau semne de deteriorare.

Adâncimea benzii de rulare este esențială pentru o anvelopă performantă. Apă se acumulează pe drum în condiții de umezeală. Anvelopele au nevoie de bandă de rulare pentru o tracțiune mai bună în aceste condiții dure. Canelurile de pe anvelope funcționează pentru a șifona apă de pe suprafața anvelopelor atunci când drumul este ud. 

Cele mai citite articole

Dacă suprafața de rulare a anvelopelor nu este la adâncimea adecvată, poate deveni dificilă realizarea unei cantități suficiente de apă de sub anvelope, crescând astfel posibilitatea de a pierde controlul vehiculului. Atunci când un vehicul circulă prea repede sau când benzile de rulare ale anvelopei nu sunt capabile să canalizeze suficientă apă din interiorul anvelopei, poate apărea hidroplanare. Hidroplanarea are loc atunci când anvelopele vehiculului tău pierd contactul cu șoseaua și parcurg un strat subțire de apă, provocând pierderea controlului vehiculului.

Uzura anvelopelor vehiculului dvs. este un rezultat normal al conducerii. Cu toate acestea, este posibil să observați că anumite zone ale anvelopelor dvs. sau chiar una sau două dintre anvelopele dvs. pot prezenta o uzură mai mare decât altele. Uzură neuniformă a anvelopelor poate fi rezultatul unei varietăți de cauze, inclusiv anvelopele sub sau supraumflate, uzură marginii interioare sau exterioare datorită alinierii necorespunzătoare a roților, cupajului rezultat din componentele suspensiei defectuoase și pene datorate unei setări necorespunzătoare a degetelor. Setarea degetelor este direcția pe care o orientează anvelopele în raport cu linia centrală a vehiculului. Uzură neuniformă a anvelopelor poate reduce în mod semnificativ durata de viață a anvelopelor, ceea ce poate ajunge să vă coste mulți bani.

E-pneu.ro are reduceri la anvelope. Promoții anvelope, doar pe e-pneu.ro

Cele mai citite articole

You may also like