Home Stiri Cum sa amenajezi un dormitor matrimonial confortabil si elegant?

Cum sa amenajezi un dormitor matrimonial confortabil si elegant?

by BeCool

Cum sa amenajezi un dormitor matrimonial confortabil si elegant?

Dormitorul reprezinta locul de refugiu si de odihna al tuturor oamenilor, motiv pentru care in momentul in care il amenajeaza, acestia ar trebui sa urmareasca, in primul rand, obtinerea unui spatiu confortabil, in care sa se poata odihni si relaxa. Ulterior, acestia trebuie sa acorde atentie si aspectului estetic, deoarece un dormitor frumos este mult mai atractiv si contribuie la crearea unei atmosfere confortabile. 

Patul matrimonial – piesa centrala 

Intr-un dormitor matrimonial, patul matrimonial reprezinta piesa centrala, care atrage toate privirile. Alegerea unui pat cu tablie tapitata nu numai ca va oferi eleganta camerei, dar o va transforma intr-una si mai confortabila. 

In functie de dimensiunile pe care le are incaperea, acesta poate fi amplasat central, in cazul unui dormitor mare, sau pe colt, in cazul unui dormitor mic, astfel incat sa permita trecerea pe langa acesta fara impedimente. In plus, in acest fel se va obtine si senzatia de spatiu, foarte utila mai ales intr-o camera mica. 

In cazul celor care se bucura de un dormitor spatios, acestia pot amenaja, intr-un colt, si un spatiu de relaxare, cu un fotoliu confortabil sau o banca eleganta, in care pot petrece timpul liber citind sau pe care il pot folosi si dimineata, in timp ce se pregatesc pentru serviciu. 

Ce obiecte de mobilier nu pot lipsi dintr-un dormitor? 

Daca patul este piesa centrala, acesta trebuie sa fie insotit si de noptiere, pentru a capata imaginea completa de dormitor elegant. Indiferent daca sunt doua noptiere sau numai una, in cazul patului amplasat pe colt, noptierele trebuie sa aiba si o sursa separata de lumina, care poate fi atat o veioza, cat si un pendul sau chiar o aplica, dar care sa fie situate la nivelul patului. 

Cele mai citite articole

De asemenea, o comoda va completa foarte bine imaginea deja formata a dormitorului matrimonial, fiind necesar ca aceasta sa se asorteze cu noptierele astfel incat sa creeze un intreg unitar. 

In ceea ce priveste alegerea unei usi de interior de la Verman, acest element de arhitectura este unul esential, care ofera intimitate si contribuie la obtinerea unui confort termic, dar nici aspectul estetic nu trebuie neglijat. Din punct de vedere al culorii, usa ar trebui asortata cu parchetul, iar din punct de vedere al stilului, cu amenajarea intregului dormitor, dar o usa alba simpla, de exemplu, poate fi integrata in aproape orice stil de amenajare. 

Sunt necesare decoratiuni? 

Cand vine vorba despre decoratiuni insa, folosirea acestora trebuie sa fie una moderata. Cu ajutorul acestor elemente se personalizeaza si se pune amprenta personala asupra amenajarii camerei, dar un numar prea mare de astfel de obiecte o pot face sa para prea incarcata si obositoare. 

De aceea, este recomandat sa se aleaga un covor intr-o nuanta care sa se integreze in decor, nu sa iasa in evidenta, iar folosirea unor draperii lungi vor completa imaginea eleganta a dormitorului. In plus, pentru pereti se poate alege fie un tapet cu un model deosebit, fie tablouri care sa respecte tematica si stilul de amenajare. 

Astfel, cu un minim de decoratiuni si piese de mobilier, oamenii pot obtine dormitorul confortabil si elegant pe care si-l doresc. 

Cele mai citite articole

You may also like