Home Diverse Tipuri de paturi – sfaturi utile pentru alegerea mobilierului

Tipuri de paturi – sfaturi utile pentru alegerea mobilierului

by BeCool

Alegerea mobilierului pentru dormitor a căpătat, în ultima vreme, o importanță deosebită. Iar unul dintre corpurile de mobilă principale din această încăpere este patul. Cu siguranță, acesta este primul obiect pe care îl observă oricine atunci când intră într-un dormitor. Astfel că, alegerea acestuia nu este, întotdeauna, una simplă, ci depinde de mai mulți factori.

În ultima vreme, industria mobilei încearcă să atragă clientul prin stiluri simpliste, minimaliste, cu paturi cu cadre metalice sau din lemn. Oricât de bine arată un pat cu design scandinav sau un pat cu cadru clasic din fier forjat, acesta nu se poate compară cu luxul și căldură oferite de un pat tapițat.

De ce este de preferat alegerea celor mai bune paturi tapițate?

Patul tapițat este format dintr-un un cadru de pat – inclusiv picioarele și tăblia – îmbrăcat cu materiale de orice fel, începând de la catifea sau stofă până la piele naturală sau chiar piele ecologică. Totul depinde numai de gusturile și de bugetul pe care le are fiecare client în parte.  În general, tapițeria este suprapusă peste o căptușeală suplimentară. Asta face că tăblia patului să fie mai moale la atingere și mai confortabilă. Alegerea unor paturi tapițate este cea mai bună variantă pentru cei care vor să se bucure de patul lor mult timp.

Un pat tapițat vine într-o gamă largă de dimensiuni și poate fi asortat cu încăperea în care va fi așezat. Tapițeriile pot fi făcute și aduse la comandă în funcție de dorința clientului. Totodată, există și varianta de pat tapițat cu ladă, această soluție fiind una foarte practică, deoarece deține un spațiu de depozitare absolut necesar în unele situații, cum ar fi inexistența unui loc pentru depozitarea peste zi a pernelor sau pilotei.

Un element distinctiv al acestora o reprezintă înfloriturile decorative, precum butonii sau broderiile aplicate pe tăblia patului, ceea ce îi conferă impresia de lux.

Stiluri de pat tapițat

Cele mai citite articole

Datorită multitudinii de stiluri, alegerea unui pat tapițat poate deveni una foarte dificilă, atunci când se dorește potrivirea acestuia cu decorul camerei.

În primul rând, ar trebui să fie identificat patul potrivit pentru încadrarea în stilul camerei, dacă este vorba despre un stil tradițional sau contemporan. De exemplu, nu are sens alegerea unei tăblii clasice, îmbrăcată în catifea roșie și decorată cu butoni pentru un cadru de pat modern amplasat într-o camera amenajată minimalist.

–   Patul tapițat otoman sau divanul – Un astfel de pat are un aspect clasic, dar care include și un spațiu de depozitare. Acesta este potrivit atunci când este dorită imbinara a 2 elemente importante – tradiționalul și spațiul suplimentar. Divanele au spațiu suplimentar pentru sertare, acesta fiind aflat sub saltea.

–   Paturi tapițate din piele ecologică – Un pat din piele naturală este un pat care emană lux, însă inevitabil acesta vine și cu un preț pe măsură. Însă, poate fi obținut același efect și cu piele artificială sau cu pielea de căprioară. Un atu al acestui pat este întreținerea ușoară cu ajutorul unei carpe umede sau prin periere, în cazul pielii de căprioară.

Dacă pentru o vreme interesul pentru aceste paturi a scăzut, el a redevenit ceva obișnuit în dormitor, deoarece întrunește toate calitățile necesare pentru a fi pe lista cumpărătorilor.

Cele mai citite articole

You may also like