Home Stiri Șase motive pentru a alege un aparat dentar ceramic

Șase motive pentru a alege un aparat dentar ceramic

by BeCool

Aparatele dentare sunt considerate de inestetice din cauza faptului că brackeții și arcurile se pot vedea. De asemenea, la această percepție, se adăuga faptul ca tratamentul ortodontic este unul parțial dureros, iar aspectul dinților este neplăcut. Din fericire, de-a lungul timpului, tehnicile dentare s-au dezvoltat și aparatele dentare au devenit tot mai puțin vizibile, iar persoanele care trebuie să le poarte, pot să zâmbească fără rețineri chiar în timpul tratamentului. În ultimul timp se vorbește mult despre implant dentar și despre coroane dentare, dar, din aceste categorii revoluționare fac parte și aparatele dentare ceramice. 

Motivele pentru care sunt folosite pot fi numeroase. 

  1. Este mai puțin vizibil decât aparatele metalice

Aparatul dentar ceramic este mai discret decât cel metalic datorită brackeților, care sunt albi sau sidefați. Celelalte componente ale aparatului, arcurile și elasticele pot să fie, de asemenea, albe, conferind un aspect similar culorii dinților. Acest tip de aparat este recomandat persoanelor care sunt mai expuse și se simt jenate de vizibilitatea aparatului. 

  1. Este mai confortabil decât aparatul metalic

Materialele de înaltă calitate din care este fabricat aparatul ceramic nu sunt abrazive, astfel nu irită gingiile și nu provoacă răni bucale, iar disconfortul minim resimțit de prezența aparatului dentar în cavitatea bucală, dispare în aproximativ o lună. Folosind un aparat ceramic, cu brackeți mici și rotunjiți, pacienții sunt scutiți de un anumit disconfort în zona gingiilor. 

  1. Întreținerea se face foarte ușor

Cele mai citite articole

Aparatul ceramic este mai ușor de curățat și de întreținut în comparație cu cel mai metalic. Elasticul din jurul brackeților se schimbă lunar, ceea ce facilitează igiena orală și periajul dentar. Mai mult decât atât, este mai flexibil în utilizarea aței dentare și a periuței de dinți. 

  1. Pacienții își pot alege singuri culorile

Elasticele pe care le folosește aparatul ceramic se găsesc în aproape orice culoare, iar pacienții au posibilitatea să-și folosească imaginația. Arcurile sunt și ele disponibile în culorile gri, argintiu sau sidef, pentru a se potrivi cu brackeții.

  1. Aparatul ceramic se pătează mai greu

Un avantaj de care se bucură pacienții care optează pentru aparat dentar ceramic este faptul că nu se pătează ușor. Doar elasticele folosite pentru a fixa brackeții se pot păta. Pentru a evita acest lucru, pacienții trebuie să țină cont de câteva aspecte. Este recomandată evitarea alimentelor și băuturilor care provoacă decolorare sau care lasă pete. De asemenea, este indicat periajul după fiecare masă și folosirea unei paste de dinți care nu conține agenți de albire. 

  1. Nu provoacă demineralizarea smalțului dentar

În cazul aparatelor metalice, brackeții se fixează adeziv și acoperă o porțiune a dintelui, iar atunci când aparatul este îndepărtat, rămâne o formă albă vizibilă în locul unde a fost lipit bracketul. Această porțiune riscă să fie demineralizată. În schimb, tehnica folosită pentru aparatele ceramice, aplică puterea maximă de aderență pentru ca bracketul să se mențină pe tot parcursul tratamentului, iar la final, acesta este foarte ușor de îndepărtat.

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos care să ne redea încrederea în propria persoană. Acest lucru se poate obține cu răbdare și folosindu-ne de cele mai avansate metode pe care ni le oferă medicina dentară. 

Cele mai citite articole

You may also like