Home Stil de viata Mai este haina de blană la modă?

Mai este haina de blană la modă?

by BeCool

În modă, multe tendințe sunt ciclice și pot reveni la fiecare câțiva ani. Hainele de blană fac însă excepție, făcând parte din așa-numitele „obiecte vestimentare atemporale”, deoarece sunt la modă tot timpul. Practic, haina de blană a rămas în tendințe în ultimele decenii și nu există niciun motiv să credem că se va demoda în viitor.

Se mai poartă hainele de blană în 2022?

Anul trecut, hainele impozante de blană au fost pretutindeni. Pentru anul acesta, specialiștii sunt de părere că se vor purta haine de blana din vizon, din nurcă, zibelină, lynx și șinșila.

Indiferent dacă mizezi de o haină lungă, una mai scurtă sau chiar o vestă versatilă din blană, alegerea ta te va face să fii în tendințe și anul acesta.

Este blana din nou la modă?

Cele mai citite articole

Blana a devenit un articol vestimentar tabu de-a lungul anilor 90. Oamenii erau atacați pe străzi dacă purtau prea multă blană, dar acum articolele din blană naturală își fac din nou apariția pe podiumurile de prezentare ale marilor case de modă. O mare parte dintre dezbateri despre a purta sau nu blană naturală rămân încă în picioare, dar prin aportul vedetelor ce țin prima pagină a revistelor și dau tonul în moda internațională, haina de blană este în continuare în tendințe.

De ce activiștii sunt ok cu hainele din piele, dar nu și cu cele din blană?

Producția de blană generează mai multe gaze cu efect de seră și poluare a apei și a aerului decât orice alt material textil. Dacă ar fi să ne raportăm la chestiuni de etică, pielea ar câștiga datorită unor considerente de natură tehnică, fiind un produs secundar al industriei cărnii. Altfel spus, nu este necesar să sacrifici un animal special pentru piele, așa cum se poate întâmpla pentru obținerea blănii naturale.

Care este cea mai scumpă haină de blană?

Cele mai scumpe haine de blană sunt cele din blană de samur. Samurul sau zibelina este considerat de ruși „Țarul animalelor cu blană”. Are blana neagră-brună, cu o pată vagă cafenie, mai deschisă la culoare, pe gât. Cu cât este mai închisă culoarea blănii, cu atât ea e mai prețioasă. Zibelina de Barguzin este cea mai valoroasă dintre speciile siberiene. Are o lungime de până la 56 cm și o coadă de aproximativ 20 cm.

O haină de blană de zibelină poate costa între 10.000 de euro și 500.000 euro. În 2015, o haină de zibelină a ajuns pe primul loc ca fiind cea mai scumpă îmbrăcăminte făcută vreodată. Era o haină de blană lungă, cu un cost de aproximativ 1.000.000 de euro.

Cele mai citite articole

You may also like