Home Stiri Butelii pe gaz – Alternativa la reteaua de gaze

Butelii pe gaz – Alternativa la reteaua de gaze

by BeCool

Conexiunea la reteaua de gaze, poate fi o problema pentru multe case. Independenta fata de furnizori se poate face cu centrale termice cu butelii pe gaz. Desigur ti-ai putea pune o centrala electrica, dar acest lucru ti-ar putea afecta bugetul. 

Tensiunea adesea „sare”, ceea ce afecteaza negativ functionarea unitatilor. Firele rupte nu sunt, de asemenea, neobisnuite, vantul, gheata etc. Si in casa trebuie sa fie mereu cald pe timp de iarna. 

Daca utilizezi o centrala care functioneaza cu alte tipuri de combustibil (de exemplu, motorina, lemn de foc, brichete de carbune etc.), atunci necesarul sau trebuie depozitat undeva. Prin urmare, trebuie sa creezi un anumit loc si sa-l echipezi corespunzator. Incalzirea casei cu butelii pe gaz elimina complet aceasta problema.

Incalzirea casei cu butelii pe gaz este cea mai usoara modalitate in situatia ta. Poti alege un kit de 4 butelii cu o capacitate de 60 l sau de 83 l, pe care sa le conectezi la centrala ta termica. Aceste butelii ar trebui plasate in exteriorul cladirii intr-un dulap metalic, dar de asemenea, pot fi instalate si intr-o camera incalzita.

Instalari de butelii pe gaz individuale

Instalatiile cu butelii pe gaz individuale sunt destinate in principal alimentarii cu gaz a consumatorilor cu consum redus de gaze, de exemplu, case private din mediul rural. Instalatiile de incalzire cu butelii pe gaz utilizate pentru alimentarea cu caldura a fermelor de animale si de pasari, trebuie sa fie amplasate in afara cladirilor. 

Cele mai citite articole

Este permisa instalarea de butelii in interiorul serelor cu ventilatie, ceea ce asigura indepartarea a 2/3 din aerul din zona inferioara a incaperii. Pentru a asigura consumatorilor gaze in timpul lucrarilor agricole sezoniere (uscarea cerealelor si legumelor, arderea buruienilor, combaterea daunatorilor etc.), in timpul constructiei cladirilor si structurilor (de exemplu, uscarea tencuielii, incalzirea structurilor din beton etc.), este permisa de asemenea, incalzirea pentru a asigura instalatii mobile sau portabile cu butelii pe gaz GPL. 

Instalatiile cu butelii pe gaz instalate in exterior, pot fi utilizate fara incalzire numai la o temperatura exterioara pozitiva. In alte cazuri, instalatiile cu butelii pot fi folosite doar daca sunt amplasate in incaperi incalzite, adica in bucatarii.

Instalari de butelii pe gaz pentru centrale

Pentru alimentarea cu gaz si incalzire a cladirilor rezidentiale cu apartamente mici si case, este posibil sa se utilizeze butelii de gaz de grup (acestea includ un kit cu mai mult de 2 butelii) amplasate in dulapuri metalice. 

In apropierea unei cladiri publice si comunale este permisa instalarea unei singure instalatii de grup, iar in apropierea unei cladiri rezidentiale – nu mai mult de trei instalatii de grup la o distanta de cel putin 15 m una de alta. 

Dulapurile si buteliile pe gaz trebuie instalate pe fundatii cu o zona oarba de cel putin 0,5 m latime. De asemenea, instalatiile unui kit de butelii pe gaz trebuie amplasate in locuri cu acces convenabil pentru vehicule.

Cele mai citite articole

You may also like