Home Diverse De ce este important detartrajul profesional?

De ce este important detartrajul profesional?

by BeCool

De ce este important detartrajul profesional?

Periajul zilnic si folosirea atei dentare nu sunt intotdeauna suficiente pentru a mentine o buna igiena orala. Consumul de produse, precum cafeaua sau ceaiul, poate genera pete greu de indepartat cu o simpla periere. 

In plus, tartrul ajunge mereu sa se acumuleze pe dinti. Pentru a elimina atat petele superficiale, cat si tartrul, exista un tratament recomandat: detartraj dentar. Acest lucru trebuie facut o data pe an. Afla ce este un detartraj dentar, pentru ce este si cum procedeaza medicul dentist pentru a-l efectua. 

Detartraj dentar: ce este?

Daca te intrebi ce este un detartraj dentar, este o procedura simpla efectuata pentru a consolida igiena orala. Detartrajul indeparteaza tartrul, placa si petele superficiale de pe dinti. Acest act trebuie sa fie intotdeauna efectuat de un profesionist.

De ce detartrajul dintilor?

Chiar si spalarea dintilor si folosirea atei dentare in mod regulat, este totusi necesar sa faci un detartraj din cand in cand. Dar care este scopul detartrajului?

Cele mai citite articole

Scopul detartrajului este de a preveni probleme, precum carii si boli precum gingivita, recesiunea gingiilor sau parodontita. Detartrajul trebuie efectuat in plus fata de igiena orala zilnica, nu ca inlocuitor al acesteia. In plus, eliminarea tartrului de pe dinti de catre un profesionist face posibila eliminarea placii dentare si a anumitor pete greu de indepartat cu un simplu periaj.

Cum se elimina tartrul de pe dinti?

Stii ce este igiena si pentru ce este, dar cum elimini tartrul de pe dinti? Acest act trebuie efectuat intotdeauna de catre un profesionist, care va pune un diagnostic, examinand fiecare dinte si verificand starea de sanatate a gingiei pacientului. 

Acest lucru va ajuta la determinarea daca pacientul are nevoie de detartraj si ce factori trebuie luati in considerare in timpul procesului. Daca medicul dentist stabileste ca pacientul are nevoie de un detartraj dentar, isi da seama. Cu toate acestea, exista doi pasi majori pentru a efectua detartraj: detartrajul cu ultrasunete si apoi plisarea cu o pasta profilactica.

Tratamentul incepe cu detartrajul ultrasonic dentar.Dupa ce profesionistul trece dispozitivul de cavitatie peste toti dintii, se foloseste o perie cu cap rotativ pentru a ajuta la raspandirea unei paste profilactice. Aceasta pasta elimina atat petele, cat si placa bacteriana. 

Cele mai citite articole

You may also like