Home Stiri De ce este autorizatia ISU mai mult decat o obligatie legala?

De ce este autorizatia ISU mai mult decat o obligatie legala?

by BeCool

Atunci cand urmeaza sa demarati lucrari de executie corespunzatoare unei cladiri, urmeaza sa o extindeti, sa procedati la o serie de modificari, de modernizari, realizati un anumit tip de amenajare sau de instalatie, este bine sa va asigurati daca, alaturi de alte cerinte si conditii care trebuie obligatoriu indeplinite, aveti nevoie cumva si de autorizatie isu, precum cea oferita de birou-de-proiectare.ro. Pentru ca o serie intreaga de tipuri de constructii, amenajari, instalatii care deservesc o diversitate de domenii de activitate au nevoie pentru a functiona din punct de vedere legal de documente administrative si acte precum avizul sau autorizatia isu.

Este posibil sa fie  necesare ambele, respectiv aviz si autorizatie, fie doar avizul isu, in functie de categoria in care va incadrati potrivit normelor in vigoare. Iar indeplinirea cerintelor in ceea ce priveste securitatea la incendii nu este doar o obligatie din punct de vedere legal, care trebuie indeplinita doar de teama efectelor nerespectarii normelor in vigoare, precum amenzi, imposibilitatea de a exploata constructia in cauza, ci si o asigurare a unei functionari optime, fara riscuri cu privire la pierderi de vieti omenesti, de bunuri materiale, in cazul in care s-ar putea produce un eveniment grav precum un incendiu.

Cele mai citite articole

Astfel, parcurgand etapele corespunzatoare obtinerii acestor documentatii, care vor include verificari pe teren, verificari ale documentatii existente, elaborarea altora noi acolo unde se cere acest lucru, stabilirea unor cerinte care trebuie respectate pentru aparare in caz de incendii, va veti putea pune la adapost de astfel de riscuri majore.

Pentru ca oricat de mult am avansat de-a lungul secolelor,  de cand descoperirea focului a marcat o etapa decisiva in progresul omenirii si oricat de puternici si de protejati am fi gratie tehnologiilor tot mai avansate, lupta cu flacarile uriase declansate de un incendiu ramane de multe ori inegala si ne demonstreaza cat de mare este forta naturii. De aceea, asigurandu-ne ca respectam toate cerintele, toate detaliile planului specific pentru securitate la incendiu, avem mai multe sanse ca in cazul unui eveniment nedorit sa eliminam sau sa limitam cat mai mult efectele specifice declansarii unui astfel de eveniment de proportii, fara pierderi de vieti omenesti, fara pierderi materiale.

Totodata, respectarea acestei obligatii privind obtinerea autorizatiei isu ne va scuti de situatia neplacuta ca, in cazul unui astfel de eveniment, sa nu primim despagubirile corespunzatoare de la societatea de asigurari, daca nu facem dovada ca am indeplinit aceasta cerinta legala.

Cele mai citite articole

You may also like