Home Trenduri Cum sa dai un aspect nou baii fara sa o renovezi

Cum sa dai un aspect nou baii fara sa o renovezi

by BeCool

Cum sa dai un aspect nou baii fara sa o renovezi

Daca vechiul aspect al baii nu-i mai atrage pe oameni, iar acestia nu dispun de banii sau timpul necesar de a face o renovare, exista cateva artificii care vor transforma aceasta incapere intr-una cu un aspect fresh si modern. Practic, cu bani putini, se poate transforma foarte mult intregul spatiu.

Montarea unui paravan de dus 

Zona de imbaiat poate capata un aspect modern doar prin montarea unui paravan dus. Oferta este variata pe piata, astfel ca se poate opta pentru piese transparente, mate sau cu modele printate. De foarte mare efect sunt paravanele de sticla securizata, tratata anticalcar, care vin insotite de feronerie din inox. De obicei au inaltime de 2 metri si latime diferita.

Paravanele din sticla printata sunt categoric o achizitie care va schimba total aspectul baii. De obicei, acestea sunt realizate din doua foi de sticla are sunt printate la interior, laminate si, desigur, securizate. La fel ca si cele dinainte, sunt tratate anticalcar si au feronerie din inox. In familiile cu copii cu atat mai mult va fi apreciat un astfel de paravan pe care sa fie prezentat, de  exemplu, un peisaj marin, care indeamna la relaxare, armonie si pofta de viata. 

Cele mai citite articole

O alta varianta ar putea fi paravanele din sticla sablate cu model. La partea inferioara a lor si pe o latura  verticala, acestea sunt prevazute cu un profil U din inox care se lipeste de cadita dusului sau pe gresie, iar de perete se va fixa cu ajutorul unei benzi adezive de calitate superioara.

Covorase de baie 

Cu cateva achizitii ieftine, aspectul baii poate fi mult imbunatatit. Este cazul covoraselor care dau o nota de prospetime acestei camere. Se pot alege articole in aceeasi paleta de culori ca si peretii sau mobilierul sau o varianta de impact ar fi ca acestea sa ofere un contrast. Spre exemplu, in situatia in care peretii sunt albi sau crem, covorasele pot fi o pata de culoare necesara, iar in acest caz pot fi achizitionate covorase verde lyme, albastru electric sau mov pruna. Covorasele sunt si utile intr-o baie, pentru ca pe ele sunt asezate picioarele, la iesirea de la dus, dar pot fi si un element de decor interesant. Specialistii spun ca intr-o incapere trebuie sa fie prezente maximum 3 culori, pentru a crea un contrast ideal.

Mobilierul nou poate schimba foarte mult aspectul

Inlocuirea mobilierului vechi din baie este o idee care le apare de regula prima data in minte oamenilor atunci cand isi doresc un look nou in casa. Si in cazul baii aceasta decizie poate fi una foarte buna. Se vor scoate piesele vechi si se vor achizitiona unele care sa acopere mai bine nevoile si cerintele  intregii familii, astfel ca pot fi mai generoase, suspendate sau sub forma de rafturi.

Renovarea necesita un buget mare, timp si deranj in casa (mai ales in cazul in care se doreste inlocuirea gresiei si a faiantei sau vopsirea peretilor), astfel ca achizitiile mici, de genul celor prezentate mai sus, pot avea un rol important in schimbarea aspectului baii, chiar cu bani putini si cu efort pe masura. 

Cele mai citite articole

You may also like