Home Diverse Cum îți pregătești tenul înainte de machiaj: Sfaturi și recomandări

Cum îți pregătești tenul înainte de machiaj: Sfaturi și recomandări

by BeCool

Cum îți pregătești tenul înainte de machiaj: Sfaturi și recomandări

Pentru a obține un machiaj impecabil, este esențial să acorzi o atenție deosebită pregătirii tenului. O rutină corectă de îngrijire înainte de aplicarea machiajului poate face diferența în rezistența și aspectul final al acestuia. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a-ți pregăti tenul în mod corespunzător, folosind produsele potrivite:

Curățare și hidratare

Primul pas esențial în pregătirea tenului pentru machiaj este curățarea și hidratarea acestuia. Folosește un gel de curățare blând pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum de pe piele, lăsând tenul curat și proaspăt. Apoi, aplică o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten pentru a asigura o hidratare optimă și pentru a crea o bază uniformă pentru machiaj.

Pentru o hidratare extra și un efect de strălucire sănătoasă, poți aplica și un ser înainte de cremă. Alege produse de calitate, precum cosmetice Thesera, care conțin ingrediente naturale și benefice pentru tenul tău.

Exfoliere delicată

Pentru a obține o piele netedă și luminată, exfolierea regulată este esențială. Optează pentru un exfoliant delicat care să elimine celulele moarte și să pregătească tenul pentru machiaj. Evită exfolianții agresivi care pot irita pielea și pot cauza inflamații.

După exfoliere, folosește o loțiune tonică pentru a echilibra pH-ul pielii și a pregăti tenul pentru următorii pași din rutina de machiaj. Un tonic blând, fără alcool, va calma și revigora tenul, pregătindu-l pentru aplicarea produselor de machiaj.

Primer pentru machiaj

Cele mai citite articole

Pentru o bază impecabilă și pentru o fixare îndelungată a machiajului, aplicarea unui primer este indispensabilă. Alege un primer potrivit tipului tău de ten, care să uniformizeze textura pielii, să diminueze porii și să prelungească durata machiajului.

Folosirea unui roller Haruen înainte de aplicarea primerului poate oferi tenului un masaj delicat, stimulând circulația sângelui și îmbunătățind aspectul pielii. Acest gest simplu poate contribui la obținerea unui ten luminos și revitalizat, perfect pregătit pentru machiaj.

Corectarea imperfecțiunilor

Pentru a asigura un machiaj impecabil, acoperirea imperfecțiunilor este un pas esențial. Folosește un corector în nuanța potrivită pentru a masca cearcănele, petele sau alte disfuncționalități ale tenului. Un truc util este să aplici corectorul în formă de triunghi inversat sub ochi, pentru a lumina zona și a estompa orice urmă de oboseală. 

Protecție solară

Nu uita să aplici și un produs de protecție solară înainte de machiaj, chiar și în zilele înnorate sau în sezonul rece. Razele UV pot cauza daune pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire prematură, așa că este important să folosești un produs cu factor de protecție solară (SPF) adecvat.

Optează pentru o cremă hidratantă sau un fond de ten cu protecție solară, pentru a-ți proteja tenul de efectele nocive ale radiațiilor solare.

Cele mai citite articole

You may also like