Home Diverse Cum să alegeți ușile de interior când vă renovați casa?

Cum să alegeți ușile de interior când vă renovați casa?

by BeCool

Alegerea unor uși noi pentru interiorul casei dvs. poate fi o activitate stresantă care necesită timp. La fel ca ușile exterioare, cele interioare joacă un rol vital în modul în care vă bucurați de spațiul dvs. de locuit, acestea influențând stilul casei dvs. 

Gândiți-vă la modul în care vreți să arate și să funcționeze casa pentru dvs. și familia dvs., atât din interior, cât și din exterior. Luați în considerare fluxul dintr-o cameră în alta și întrebați-vă cum folosiți dvs. și familia dvs. diversele zone de locuit. Provocarea, deci, constă în alegerea unor uși care să vă completeze decorul și să vă îmbunătățească stilul de viață – fără a vă afecta bugetul!

Există un număr imens de tipuri de uși de interior din care puteți alege, așa că țineți cont de următorii factori:

FUNCȚIONALITATE

În cele din urmă, ușile dvs. interioare trebuie să se integreze în viața de zi cu zi a casei dvs., completând perfect modul în care vă folosiți spațiile de locuit. Gândiți-vă la spațiul pe care îl aveți și la rolul pe care îl joacă ușile dvs. și decideți dacă doriți o ușă simplă sau dublă. Pentru deschideri mai mari, pentru dressinguri sau pentru a economisi spațiu în dreptul ușii, s-ar putea să descoperiți că o ușă culisantă este mai bună în comparație cu una cu balamale.

Cele mai citite articole

Camerele dvs. au utilizări multiple? Sunt spații de birouri sau camere de joacă care se transformă ocazional în camere de oaspeți? Vă place să închideți camerele atunci când nu sunt folosite pentru a economisi costurile de încălzire și răcire, respectiv să le deschideți când vă distrați? Toate aceste întrebări și multe altele ar trebui să vi le adresați înainte de a alege ușile de interior.

STIL

Indiferent dacă vorbim de idei de amenajare a unei bucătării sau de amenajarea unui dormitor, materialul, designul și finisajul ușilor interioare vă pot convinge să faceți excepție de designul interior. S-ar putea să alegeți uși din lemn masiv (pentru o atmosferă caldă și tradițională), uși cu finisaj sintetic și miez din PAL perforat sau fagure de stabilizare, pentru o soluție mai economică și mai versatilă sau uși din furnir natural pentru a aranja o casă contemporană. Alternativ, puteți aranja ca lemnul să fie vopsit în culorile pe care vi le pun la dispoziție unii distribuitori.

Majoritatea tipurilor de uși interioare sunt disponibile și într-o gamă de modele, astfel încât să puteți alege stilul și să puteți opta pentru un aspect elegant sau unul simplist. 

UȘI DE STICLĂ

Când alegeți între uși de sticlă sau diferite tipuri de uși cu foi din lemn sau combinat lemn cu sticlă, aceasta nu este doar o chestiune de preferință personală, ci mai degrabă de funcționalitate și stil de viață. Un factor important în decizia dvs. îl poate avea și nivelul de luminozitate pe care îl doriți în încăperi, ținând cont atât de poziția geografică a casei, cât și de gradul de umbrire dat de elementele din exterior (copaci sau alte clădiri din apropierea casei). Mai multă lumină naturală în casă impune utilizarea ușilor de sticlă.

Există o mulțime de uși interioare de sticlă, inclusiv cele cu vitralii, uși din sticlă transparentă, sau sablată, care va oferi diferite niveluri de lumină și intimitate.

Cele mai citite articole

You may also like