Home Stil de viata Cât de importantă este învăţarea unei limbi străine la grădiniţă?

Cât de importantă este învăţarea unei limbi străine la grădiniţă?

by BeCool

Învățarea unei a două limbi oferă numeroase beneficii copiilor. Copiii pot învăța limba engleză, spre exemplu, foarte uşor. Învăţarea unei limbii străine le poate lărgi cunoștințele atunci când devin adulți. Acest lucru va aduce o mulțime de oportunități pentru copii în viitor.

Limba străină se consideră a fi o provocare pentru cei mici. Încă de la vârstele fragede ale micuţilor, capacitatea creierului în ceea ce priveşte receptarea şi învăţarea unei limbi străine este foarte mare. La o grădiniţă privată în Ploieşti, spre exemplu, copiii pot fi înscrişi la diverse ateliere, în care le este dezvoltat limbajul, creativitatea şi unde pot învăţa şi engleză.

Cercetările arată că învățarea unei a două limbi stimulează rezolvarea problemelor, gândirea critică și abilitățile de ascultare, pe lângă îmbunătățirea memoriei, a concentrării și a capacității de a efectua mai multe sarcini. Copiii care vorbesc alte limbi prezintă, de asemenea, semne de creativitate sporită și flexibilitate mentală.

Bine de ştiut este că baza dezvoltării în ceea ce priveşte învăţarea unei limbi străine se formează de la 6 luni până la 3 ani. Ei bine, în această perioadă, micuţul începe să înţeleagă foarte bine anumite cuvinte, identificându-le chiar. De asemenea, începe să îşi exprime şi nevoile.

Copiii care sunt expuși devreme la alte limbi prezintă atitudini mai pozitive față de culturile asociate cu aceste limbi. Experiența învățării unei limbi îi introduce în lume în moduri pe care altfel nu le-ar fi experimentat.

Cărţile cu ilustraţii – o modalitate excelentă pentru cei mici de a învăţa engleza rapid

Ilustrațiile sunt utilizate pe scară largă în cărțile pentru copii datorită atracției lor vizuale și pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine. O carte cu ilustraţii şi cuvinte în engleză va ajuta piticii să perceapă mai bine limba.

În cele mai bune cărți, ilustrația și textul lucrează strâns împreună pentru a crea semnificații. Copiii sunt atrași în mod natural de ilustrațiile dintr-o carte și sunt adesea mult mai atenți decât un cititor adult. Interesul copiilor pentru imagini poate fi dezvoltat prin intervenții atent planificate, cu accent pe vorbire.

Care sunt avantajele învăţării limbii engleze încă de la grădiniţă?

În ziua de azi, majoritatea părinţilor consideră că micuţii lor trebuie să înveţe limba engleză. Acest lucru este unul îmbucurător, bineînţeles, limba engleză fiind foarte importantă. Cu cât micuţul începe mai devreme învăţarea unei limbi străine, cu atât este mai bine. În acest fel, acesta va reuşi să fixeze anumite cuvinte în memoria lui. În ceea ce priveşte limbile străine învăţate în grădiniţă, pe primul loc se află engleza. Există grădiniţe private care învaţă copiii două limbi străine, cum ar fi: engleză-germană sau engleză-franceză.

Cele mai citite articole

Avantajele învăţării limbii engleze încă de la grădiniţă sunt următoarele:

·  învăţarea unei limbi străine va fi foarte uşoară până la vârsta de 6 ani;

·  copiii devin mai creativi;

·  copiii îşi dezvoltă capacitatea de concentrare;

·  copiii devin mult mai receptivi;

·  bilingvismul stimulează creierul, menţinându-l mereu activ;

·  învăţarea unei limbii engleze încă de la grădiniţă dezvoltă empatia;

·  limba străină stimulează curiozitatea;

·  copiii devin deschişi către culturi noi.

Cele mai citite articole

You may also like