Home Stiri Care sunt platile care pot fi efectuate prin intermediul aplicatiilor de mobile banking?

Care sunt platile care pot fi efectuate prin intermediul aplicatiilor de mobile banking?

by BeCool

Bancile au pus foarte mare accent, in ultima perioada, pe dezvoltarea aplicatiilor de mobile banking, ca urmare a interesului crescut pe care utilizatorii acestora l-au manifestat. Astfel ca inca de la semnarea contractului de colaborare cu o banca, un client al acesteia poate beneficia de aceste aplicatii. 

Desi initial, acest tip de serviciu a fost dezvoltat numai pentru ca oamenii sa poata afla informatii referitoare la soldul contului sau la tranzactiile efectuate, in timp gama de activitati care pot fi realizate prin intermediul acestui serviciu de mobile online banking este mult mai variata, permitand chiar si accesarea de credite de finantare sau constituirea unor depozite sau conturi de economii. Printre cele mai populare servicii care pot fi efectuate prin intermediul acestor aplicatii sunt urmatoarele:

  • efectuarea de plati, indiferent daca sunt in lei sau in valuta, atat in conturi din Romania, cat si in conturi din strainatate;
  • efectuarea de transferuri intre conturi proprii, care sunt deschise la aceeasi banca;
  • pentru virarea sau plata salariilor;
  • realizarea de diferite plati: taxe si impozite, asigurari;
  • plata facturilor. 

Efectuarea transferurilor in conturile proprii

In cazul conturilor care sunt deschise la aceeasi banca, trasferurile se realizeaza rapid, aproape instant, acest lucru fiind foarte util in cazul persoanelor care au nevoie urgenta de o anumita suma de bani, pe care chiar o detine, insa intr-un alt cont. 

In aceasta situatie, in ceea ce priveste securitatea transferului, pe langa numele de utilizator si parola unica sau statica, clientii trebuie sa treaca si printr-o alta sesiune de securitate. Aceasta cuprinde doua masuri care au rolul de a imbunatati securitatea transferurilor, una este de emitere a unei parole unice, iar cealalta de protejare a datelor. 

Platile efectuate catre alte conturi

Cele mai citite articole

Acest serviciu face referire atat la platile efectuate catre conturi din Romania, care pot fi intrabancare sau inetrbancare, cat si celor efectuate catre conturi din strainatate. In plus, aceste plati pot fi realizate in orice moneda, indiferent ca este cea nationala sau o valuta. 

Avantajul acestor plati este ca sunt similare, procesarea tranzactiilor realizandu-se aproape in acelasi mod si pentru cele efectuate la nicel national, si pentru cele din strainatate. De asemenea, printre avantaje se regasesc si aspecte legate de:

  • timpul necesar in cazul deplasarii la ghiseu;
  • diferenta de timp dintre plasarea cererii si operarea acesteia de catre banca;
  • comisioanele percepute pentru platile realizate prin intermediul aplicatiei de mobile banking sunt mai mici decat in cazul platilor efectuate la ghiseu.

De asemenea, si in cazul platii facturilor, aplicatia de mobile banking faciliteaza aceasta operatiune prin dezvoltarea unei facilitati destinate exclusiv furnizorilor de utilitati. Prin urmare, tot ce au de facut clientii este sa aleaga furnizorul vizat, sa completeze toate informatiile necesare pentru identificare si suma care urmeaza a fi achitata. 

Printre solutiile pe care institutiile bancare le-au dezvoltat, in ceea ce priveste serviciul de mobile banking, sunt si cele de plata a altor tipuri de servicii, pentru care bancile au incheiat o colaborar cu alte institutii, cum ar fi firme de asigurari sau autoritati locale. 

Cele mai citite articole

You may also like