Home Stiri Tips&tricks: la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi cauciucuri de vară?

Tips&tricks: la ce trebuie să fii atent atunci când cumperi cauciucuri de vară?

by BeCool

Șoferii care vor să se asigure din timp că atunci când sezonul cald vine dispun de cauciucuri de vară trebuie să-și înceapă căutările din timp și, în același timp să fie aibă în vedere câteva elemente esențiale în acest sens. Care sunt ele? Răspunsul, în rândurile de mai jos! Anvelopele sunt esențiale pentru un rulaj sigur pe străzi atât pentru posesorii de mașini, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Dimensiuni

Un prim detaliu la care este bine ca toți conducătorii auto să fie atenți este referitor la dimensiuni. Anvelopele trebuie să fie potrivite pentru tipurile de mașini pe care oamenii le au. Este suficient ca șoferi să știe ce dimensiuni le sunt necesare, pentru a căuta cauciucuri de vară de calitate, în care să investească.

Brand

Și brand-ul este important când vine vorba despre cauciucurile de vară, întrucât producătorii sunt specializați în general pe realizarea anumitor tipuri de anvelope. De la cele premium până la cauciucurile economy, toate sunt disponibile pentru a fi cumpărate inclusiv online, ceea ce ușurează foarte mult treaba conducătorilor auto atunci când vor să facă trecerea de la iarnă la anotimpul cald!

Indicatori la anvelope

Cele mai citite articole

Printre elementele esențiale, care contează la anvelopele de vară se numără și indicatorii de greutate. Datorită acestora, posesorii autoturismelor vor ști care sunt cauciucurile ce pot să suporte fără probleme greutatea mașinilor lor. În caz contrar, nu este exclus să se confrunte cu probleme de ordin tehnic. De exemplu, virajele vor fi mai dificil de realizat, la fel ca și utilizarea frânelor ori a accelerației.

Noi sau la mâna a doua?

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți șoferi preferă cauciucurile la mâna a doua, întrucât sunt mai convenabile din punct de vedere financiar. Acest lucru este adevărat, însă posesorii de mașini trebuie să țină cont și de faptul că vor fi nevoiți să le schimbe mult mai des decât dacă ar cumpăra unele noi. Ambele variante presupun avantaje și dezavantaje: esențial este ca oamenii să se gândească bine și abia apoi să facă investițiile de care au nevoie.

Nivelul de zgomot

Nivelul de zgomot este și el un factor important, ce trebuie luat în considerare în privința cauciucurilor de vară. Mai exact, în funcție de modul în care sunt realizate, anvelopele pot rula silențios pe stradă sau, dimpotrivă, pot scoate sunete care pot să ajungă deranjante. În această privință, consumatorii trebuie să știe că pot găsi detalii despre indicatorul nivelului de zgomot în descrierea anvelopelor.

Schimbarea la timp a cauciucurilor de iarnă cu cele de vară este esențială pentru siguranța șoferilor, dar și pentru întreținerea cât mai eficientă a autoturismelor. Punând în balanță condițiile meteo foarte diferite între iarnă și vară, indicat este ca toți consumatorii să investească din timp în cauciucuri de calitate, care să îi ajute să se bucure de o experiență cât mai plăcută a șofatului, indiferent dacă rămân în oraș ori pleacă la drum lung!

Cele mai citite articole

You may also like