Home Diverse Cum alegi cel mai bun model de foarfecă pentru vița de vie?

Cum alegi cel mai bun model de foarfecă pentru vița de vie?

by BeCool

Cum alegi cel mai bun model de foarfecă pentru vița de vie?

În viticultură, lemnul viței de vie este tăiat cu ajutorul foarfecei. Se face distincția între un model manual, o foarfecă vie electrică și una pneumatică. Atunci când alegi dintr-o gamă largă de foarfece, accentul este pus pe performanță, ergonomie și siguranță operațională a instrumentului de tăiere.

Tăierea este una dintre cele mai importante măsuri de cultivare care necesită multă muncă în vie, descrie tăierea lemnului anual o dată pe an în timpul vegetației latente (tăierea de iarnă), precum și corecțiile lemnului vechi. Din punct de vedere fiziologic al plantelor, tăierea anuală nu este absolut necesară; cu toate acestea, majoritatea sistemelor de educație în domeniul viticulturii îl fac necesar.

Tăierea influențează creșterea lăstarilor, frunzelor, strugurilor și rădăcinilor – aceasta din urmă este redusă, de exemplu, dacă vița de vie dezvoltă mai puțini lăstari. În acest fel, atât cantitatea de struguri, cât și calitatea randamentului lor pot fi reglementate. Tunderea trebuie efectuată numai de persoane cu experiență. 

Instrumentele de tăiere utilizate în industria viticolă sunt, pe de o parte, foarfeca de mână sau ferăstrăul construit simplu și, pe de altă parte, modelele electrice și pneumatice care contribuie la mecanizarea tăierii.

 În continuare, vei afla informații importante despre foarfeca electrică pentru vie:

Foarfeca de vie electrică

Invenția foarfecii electrice în 1984 a făcut lucrarea mult mai ușoară la tăiere. Construcția din două părți le împarte într-o foarfecă sau o componentă energetică. Motorul electric responsabil pentru acționare este alimentat prin intermediul unei conexiuni prin cablu. Tipurile de celule nichel-cadmiu, hidrură de nichel-metal sau ioni de litiu sunt utilizate ca acumulatori. 

Elementele speciale de siguranță mecanice și electronice (de exemplu, o deschidere de siguranță), precum și o încărcare adecvată permit utilizarea acestor acumulatori moderni în mod eficient.

Majoritatea foarfecilor electrice sunt echipate și cu un element de întrerupere a tăierii (controlul pulsului), ceea ce înseamnă că procesul de tăiere poate fi oprit în orice moment. În ceea ce privește performanța, acest tip de forfecare de tăiere se caracterizează prin următoarele avantaje:

Cele mai citite articole

·   forță mare de tăiere cu o grosime maximă de tăiere de 3 până la 4 cm,

·   timpi de instalare scurți,

·   costuri reduse de transport,

·   costuri de funcționare reduse

·   fără emisii de zgomot și evacuare . 

Dezavantajele care trebuie menționate sunt greutatea relativ mare a foarfecilor, nevoia de încărcare regulată sau durata de viață limitată a acumulatorului și frecvența de tăiere mai mică în comparație cu alte foarfece de tăiere. 

Din punct de vedere ergonomic, pe de-o parte, trebuie menționată protecția mușchilor și articulațiilor mâinilor și ușurința asociată de lucru și, pe de altă parte, riscul redus de rănire (oprire tăiată) cu această tehnică de lucru. Datorită performanțelor enumerate și a caracteristicilor ergonomice, foarfecile electrice sunt potrivite în primul rând pentru tăierea viței de vie.

Raționalizarea este adecvată numai în podgorie dacă este justificată din punct de vedere economic, adică se poate obține cel mai mare succes posibil cu cea mai mică cantitate de resurse. Atunci când alegi instrumentul de tăiere „corect”, trebuie luate în considerare mai multe aspecte. Foarfecile de tăiere oferite astăzi pe piață sunt foarte diverse în ceea ce privește proiectarea lor, astfel încât o decizie de cumpărare trebuie luată în considerare cu atenție. Datorită eficienței lor, foarfecile electrice devin din ce în ce mai populare. În plus, aceste modele fac munca mult mai ușoară! După aceea, pentru reciclare poți opta pentru tocatoare resturi vegetale si lemn.

Cele mai citite articole

You may also like