Home Stiri Rolul dispozitivelor smart în procesul de optimizare a consumului de energie electrică în locuință

Rolul dispozitivelor smart în procesul de optimizare a consumului de energie electrică în locuință

by BeCool

Economisirea energiei într-o locuință nu este o misiune imposibilă atâta timp cât ești atent la consum și alegi o ofertă potrivită nevoilor tale. Astfel, pentru a optimiza consumul de energie în locuință, un rol cheie îl dețin dispozitivele inteligente. Având ca obiectiv obținerea unei locuințe eficiente energetic, numeroși clienți casnici aleg să achiziționeze soluții smart precum: sistemul de iluminat, prize și întrerupătoare smart, termostat smart și lista poate continua.

Optimizează consumul de energie electrică în locuință cu ajutorul dispozitivelor inteligente

Un prim pas pe care îl poți face în ceea ce privește economisirea energiei electrice este să optezi pentru un sistem de iluminare inteligent. Becurile LED se bucură de o mare popularitate în prezent datorită consumului mic de energie. Mai mult decât atât, astfel de becuri prezintă un nivel înalt de rezistență, putând fi folosite o lungă perioadă de timp.

Iluminatul inteligent contribuie cu multiple beneficii, cele mai importante fiind legate de consumul redus de energie. În plus, poți controla de la distanță toate corpurile de iluminat din locuință.

Un alt lucru pe care îl poți face în demersul de a optimiza consumul de energie îl constă echiparea locuinței cu prize și întrerupătoare inteligente. Datorită progresului tehnologic, în prezent există întrerupătoare care pot fi controlate prin intermediul unei aplicații. Practic, prin intermediul ei, poți opri funcționarea unor dispozitive de la distanță. De asemenea, cu ajutorul prizelor inteligente, poți să:

  • pornești sau să oprești anumite aparate din locuință;
  • creezi programe de funcționare;
  • monitorizezi consumul de energie.

În plus, investirea în electrocasnicele din noile clase energetice aduce un plus din perspectiva optimizării consumului. Noua etichetă de eficiență energetică te va ajuta să evaluezi mult mai rațional oferta și să te orientezi către produsele eficiente energetic.

Cele mai citite articole

Indiferent din ce perspectivă privim, dispozitivele smart oferă un plus de confort și siguranță, contribuind totodată cu avantaje incontestabile în privința consumului de energie electrică.

Acordă atenție și ofertei actuale de energie electrică

În acest proces de optimizare a consumului de energie electrică, o activitate importantă este și verificarea contractului pe care îl ai cu furnizorul. În situația în care observi că oferta nu corespunde nevoilor tale de consum, atunci este recomandat să îți îndrepți atenția către alți furnizori.

Primul pas este să știi cat costa 1 kwh energie electrica. În urma liberalizării pieței de energie, fiecare furnizor a putut să stabilească un pret kWh, ținând cont de toată infrastructura din spate.

Analizând cu atenție ofertele lor, vei putea stabili în ce măsură ele răspund cerințelor tale de consum.

Dacă dorești să afli mai multe despre schimbările de pe piața energetică, pe www.cezinfo.ro vei găsi informații actualizate, dar și produse de energie electrică și gaze naturale adaptate nevoilor tale de consum. În plus, dacă ești interesat de subiectul eficientizării consumului de energie în locuință, CEZ Vânzare îți oferă un manual special creat, care să te ajute în acest sens.

Cele mai citite articole

You may also like