Home Diverse Principalele modalităţi prin care părinţii îşi pot da seama că folosesc laptele praf potrivit pentru bebeluşul lor

Principalele modalităţi prin care părinţii îşi pot da seama că folosesc laptele praf potrivit pentru bebeluşul lor

by BeCool

Principalele modalităţi prin care părinţii îşi pot da seama că folosesc laptele praf potrivit pentru bebeluşul lor

Există situaţii în care tinerii părinţi decid hrănirea cu lapte praf Topfer a bebeluşului pentru că mămicile nu pot alăpta, nu pot face faţa vieţii de familie şi a succesului pe plan profesional, se confruntă cu dificultăţi pe planul sănătăţii, iar lista motivelor poate continua. Mămicile nu trebuie să fie condamnate dacă aleg să îşi hrănească bebeluşul cu lapte praf şi nu cu lapte matern, pentru că formulele de lapte sunt din ce în ce mai performante şi sunt din ce în ce mai adaptate nevoilor bebeluşilor.

O dată ce au decis că îşi hrănesc bebeluşul cu lapte praf, trebuie să aleagă şi tipul de lapte praf potrivit pentru copilul lor conform indicaţiile medicului neonatolog, medicului pediatru sau medicului de familie. Orice modificare în comportamentul copilului se va răsfrânge asupra sănătăţii lui, creşterii şi dezvoltării lui, precum şi asupra liniştii părinţilor.

Ce lapte praf să alegi şi cum?

Decizia alegerii laptelui praf trebuie să aparţină părintelui, iar medicul pediatru este cel care poate îndemna părinţii să facă cea mai bună alegere, în funcţie de necesităţile copilului. Dacă aleg un anume tip de lapte praf pentru bebe, aceştia trebuie să urmărească evoluţia copilului şi să nu treacă cu vederea semnalele de alarmă transmise de organismul acestuia.

De asemenea, laptele praf trebuie schimbat pe măsură ce copilul creşte, pentru că nevoile nutriţionale ale copilului se schimbă. Marca, producătorul şi componentele din laptele praf sunt foarte importante în vederea alegerii tipului de lapte praf potrivit. Ceea ce trebuie să ştie părinţii care folosesc laptele praf în alimentaţia copilului, indiferent de vârstă este aceea că îşi pot da seama dacă au făcut o alegere bună numai după ce au oferit laptele praf copilului pe o durată de minim două săptămâni.

Ce tip de lapte praf să alegi?

Laptele praf cel mai des cumpărat de către părinţi este cel sub formă de pulbere care se combină cu apă. Acesta este perfect dacă este respectată proporţia de pudră şi apa recomandată pentru prepararea laptelui, nicidecum mai diluat sau mai concentrat decât este recomandat.

Laptele praf formula bazată pe lapte de vacă este cea mai des utilizată formula de lapte praf, dar dacă produce erupţii sau reacţii alergice, este necesară întreruperea administrării. Opinia medicului pediatru este necesară în acest caz.

Lapte praf organic sau normal? Ce ingrediente sunt necesare unei bune dezvoltări a copiilor?

Există pe piaţa mai multe variante de lapte praf, printre care cel organic, dar şi normal. Nu există la acest moment date care să susţină faptul că laptele praf organic este mai sănătos decât cel obişnuit, de aceea părinţii care vor să facă această opţiune trebuie să ştie că vor plăti mult mai mult, vor găsi formulele de lapte organice mult mai greu, iar garanţia unei sănătăţi îmbunătăţite nu există.

Cele mai citite articole

În ceea ce priveşte cele mai importante ingrediente şi componente ale laptelui praf destinat copiilor mici şi sugarilor, acestea trebuie să includă:

·  grăsimi naturale;

·  vitamine

·  minerale;

·  carbohidraţi;

·  proteine.

Proporţia dintre vitamine şi minerale este esenţială, iar adaosul de fier în laptele praf este foarte important pentru dezvoltarea creierului copilului şi nu numai.

Cele mai citite articole

You may also like