Home Stiri Când se efectuează rinoplastia?

Când se efectuează rinoplastia?

by BeCool

Cei care iau în considerare rinoplastia ar putea să se întrebe în ce perioadă a anului să programeze operația. În timp ce intervalul de timp poate varia de la o persoană la alta, majoritatea procedurilor de operare a nasului se fac în lunile de toamnă și începutul primăverii. 

Persoana care dorește să beneficieze de avantajele unei rinoplastii trebuie să investească mai întâi timp învățând despre: ceea ce presupune intervenția, ce așteptări să-și formeze și cât costă operația de rinoplastie

În plus, pacientul este nevoit să ia în calcul și aspecte precum: 

  1. Planificarea atentă a operației

Dacă dorești o rinoplastie pentru a arăta impecabil la un eveniment, atunci intervenția trebuie programată cu câteva luni înainte pentru a permite vindecarea corespunzătoare și pentru a elimina eventuale complicații. 

Cele mai citite articole

Totodată, având în vedere faptul că iarna este sezonul vacanțelor, iar vara cel al nunților, se recomandă ca rinoplastia să fie efectuată în afara acestor intervale. Toamna și primăvara sunt perioadele potrivite deoarece sunt:

  • indicate pentru vindecarea eficientă a organismului;
  • lipsite de expunerea directă la lumina soarelui.
  1. Rapiditatea procesului de recuperare a organismului

Majoritatea operațiilor la nas durează de la 1 oră până la 3 și necesită sedarea pacientului. După intervenție, cele mai frecvente reacții sunt vânătăile și umflăturile, dar acestea pot să dispară în maxim 10 zile. Recuperarea dupa operatia de rinoplastie impune respectarea unor reguli și utilizarea  unor medicamente sau dispozitive prescrise de medicul estetician. Timpul total de vindecare este variabil, deoarece depinde de:

  • modul în care s-a efectuat operația;
  • rapiditatea de vindecare a organismului;
  • stilul de viață;
  • dietă.
  1. Certitudinea de a efectua o astfel de operație

O intervenție chirurgicală plastică este o decizie serioasă și nu trebuie făcută din capriciu sau pur și simplu pentru popularitate. Pacientul trebuie să fie absolut sigur de dorința schimbării și, totodată, realist cu privire la rezultatul final. 

Concluzii

Rinoplastia este o decizie importantă, cu rezultate permanente. Alegerea unui chirurg experimentat, care utilizează instrumente de ultimă generație, este primul pas într-un proces mai lung de îmbunătățire a aspectului și funcției nasului. Programează o consultație la Dr. Panțuru!

Cele mai citite articole

You may also like