Home Trenduri Prietenii tăi se laudă că știu limba engleză? Învață-o și tu!

Prietenii tăi se laudă că știu limba engleză? Învață-o și tu!

by BeCool

A fi în trend nu se limitează doar la a urmări ultimele noutăți în modă sau tehnologie; este și despre a fi conectat la o rețea globală de informații, cultură și oportunități. Adolescența este o perioadă propice pentru a-ți explora identitatea, pentru a-ți dezvolta simțul apartenenței și a-ți construi o bună imagine despre propria persoană. 

Adolescenții și tinerii sunt conștienți de modul în care sunt percepuți de colegii lor. A fi în trend nu se limitează la a urma tendințele din modă sau tehnologie, ci include și competențe culturale valorizate de grup. În multe dintre cercurile sociale, cunoașterea limbii engleze face mai ușor de înțeles muzica actuală, filmele, literatura și meme-urile preferate culturii adolescente.

Engleza și tendințele culturale

În 2024, cultura populară se difuzează la o viteză amețitoare prin intermediul internetului și al rețelelor sociale, deci pentru a le înțelege trebuie să stăpânești destul de bine limba engleză. Blockbuster-uri hollywoodienne, muzică pop internațională, literatură contemporană sau meme-uri virale, toate sunt în engleză, ”lingua franca” a entertainmentului global și al dialogului cultural. 

Hollywood-ul produce unele dintre cele mai populare și influente filme și seriale din lume. Aceste producții nu atrag audiențe globale, dar modelează și percepțiile și gusturile culturale internaționale. De exemplu, francizele cinematografice cum ar fi „Harry Potter” sau „Avengers” s-au transformat în fenomene culturale care transcend granițele geografice și lingvistice. 

De la Beatles la Beyoncé, de la rock la hip-hop, muzica în limba engleză a modelat și continuă să modeleze peisajul muzical mondial. Fanii care înțeleg engleza nu doar că se bucură de melodiile preferate, dar pot și să aprecieze versurile, să capteze mesajele și să participe la conversațiile care se formează în jurul acestor opere.

Engleza este, de asemenea, limba dominantă în literatura contemporană și academică. Cele mai influente cărți ale ultimilor ani sunt scrise în engleză – romane care explorează complexitățile umane, lucrări de non-ficțiune care dezbat probleme actuale majore și listă continuă la nesfârșit. 

Nu în ultimul rând, internetul a dat naștere unei noi forme de cultură prin meme-uri, majoritatea create în limba engleză. Acestea sunt nu doar forme de divertisment, ci și mijloace de comunicare ce reflectă și comentează evenimente curente, tendințe și chestiuni de ordin social. Înțelegerea limbii în care sunt scrise le intensifică impactul și ne permite să apreciem pe deplin umorul și ironia, adesea subtile.

De ce tinerii simt nevoia să fie în trend cu prietenii lor, mai ales când vine vorba de limba engleză?

Cele mai citite articole

Adolescenții tind să valorizeze experiențele culturale directe și autentice. A înțelege și a vorbi engleza permite accesul nemijlocit la culturile care produc majoritatea conținutului de consumat — muzică, filme, seriale, și jocuri. 

Pentru mulți dintre tineri, a vorbi fluent engleza înseamnă succes academic și profesional garantat. Engleza este percepută ca limba oportunităților — pentru studii în străinătate, cariere internaționale și acces la rețele de elită. Adolescenții care se laudă cu abilitățile lor în engleză nu o fac doar pentru a-și impresiona prietenii, ci și pentru a arăta că au aspirații înalte. 

Tinerii își petrec mult timp pe platformele sociale, mediu unde engleza domină ca limbă de comunicare. A vorbi și a scrie corect în engleză pe rețelele sociale îmbunătățește calitatea interacțiunilor, dar servește și ca un instrument de validare socială. 

Pune piciorul în prag și apucă-te de treabă!

Dacă te-ai cam săturat ca toți prietenii tăi să se laude cu vastele lor cunoștințe de limbă engleză, nu crezi că e timpul să te apuci și tu de treabă? Global Learning și profesorul Denissa Gabriela Bularda te vor ajuta să descoperi secretele limbii engleze! 

Global Learning a creat numeroase programe de studiu al limbii engleze, care se distinge prin metodele interactive și dinamice de predare, capabile să transforme procesul de învățare într-o experiență captivantă. 

Cu o pasiune contagioasă pentru limba engleză și o dedicare sinceră față de succesul elevilor săi, Denissa Gabriela Bularda este mai mult decât profesor; este un mentor și un ghid al comunicării eficiente, a cărei experiențe de peste 30 ani aduce în clasă o energie revitalizantă și o abordare personalizată, în funcție de nevoile fiecărui cursant.

Global Learning și Denissa Gabriela Bularda recunosc importanța adaptabilității în educație. Programa este proiectată să răspundă atât nevoilor academice, ci și celor pragmatice, pregătind cursanții pentru provocările și oportunitățile lumii reale. 

Cele mai citite articole

You may also like