Home Diverse Mâncarea de tip fast-food poate fi şi sănătoasă – ce alimente să alegi?

Mâncarea de tip fast-food poate fi şi sănătoasă – ce alimente să alegi?

by BeCool

Este extrem de dificil ca oamenii să urmeze o dietă sănătoasă atunci când mănâncă regulat în restaurantele de tip fast-food. Mâncarea este de obicei încărcată cu calorii, sodiu și grăsimi nesănătoase – suficient de mult – o singură masă conține cantitatea pentru întreaga zi. De asemenea, are un conținut scăzut de substanțe nutritive și aproape că nu are cantitățile necesare de fructe, legume și fibre. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui evitate restaurantele de tip fast-food.

Mâncarea rapidă oferă oamenilor opțiunea de a mânca ceva în loc să sară peste masă

Când oamenilor le este foame și se află în mișcare, mâncarea de tip fast-food îi poate ajuta cu adevărat. Este o modalitate ieftină, gustoasă și mai ales convenabilă de a mânca într-o zi plină. Doar că nu trebuie făcut din asta un obicei! Cheia este moderaţia – atât în ​​frecvența vizitelor cât şi în cantitate.

A găsi o mâncare sănătoasă și bine echilibrată într-un restaurant de fast-food este mai mult o provocare. Cu toate acestea, există o modalitate de a găsi opțiuni mai sănătoase, chiar și acolo. Scopul este de a menține până la 500 de calorii sau mai puțin, pentru întregul fel de mâncare comandat. În medie, un adult mănâncă aproximativ 800 de calorii într-un restaurant de tip fast-food. Aici fiecare mușcătură este mai importantă.

Se vor alege alimente cu un conținut mai scăzut de grăsimi și mai bogate în proteine ​​și fibre. Este de preferat un consum de alimente sănătoase, precum fibre, cereale integrale și proteine ​​de înaltă calitate. De asemenea, trebuie alese opțiuni relativ slabe în grăsimi săturate. 

O alegere mai sănătoasă a fast-food-ului

În primul rând este importantă monitorizarea dimensiunii porției. Multe restaurante fast-food oferă suficientă mâncare pentru mai multe persoane într-o singură porție. Meniul pentru copii are porții mai rezonabile, deci poate fi ales.

Cele mai citite articole

Iubitorii de fast-food pot servi o shaorma in Piatra Neamt care să conţină o șuncă mai slabă sau un piept de pui fără piele la grătar – este de obicei o opțiune bună. Salatele nu trebuie să conţină un dressing bogat în grăsimi. În special, sosurile pe bază de maioneză și unt adaugă multe calorii.

De asemenea, trebuie evitate băuturile carbogazoase – acestea sunt o sursă de calorii ascunse. Shake-urile sunt o opțiune și mai proastă, cu până la 800 de calorii și grăsimi săturate. În schimb, oamenii pot comanda o apă sau un ceai.

Chiar este nevoie de cartofi prăjiţi? 

Sandvișul sau burgerul poate fi gustos şi fără ei. Multe restaurante de tip fast-food au introdus în meniu şi garnituri mai dietetice – aşadar, va exista întotdeauna o alternativă mai sănătoasă.

Trebuie evitat baconul

Este întotdeauna tentant pentru oameni să adauge bacon la sandvișuri și salate pentru un plus de aromă, dar acesta are foarte puțini nutrienți și este bogat în grăsimi și calorii. În schimb, pot încerca să comande murături, ceapă, salată, roșii sau muștar, pentru a adăuga o aromă fără grăsimi.

În concluzie

Deşi mâncarea fast-food apare în mintea oamenilor ca o mâncare grasă şi nesănătoasa pentru organism, în realitate aceste preparate pot deveni sănătoase, dacă se aleg alimentele potrivite.

Cele mai citite articole

You may also like