Acasa Moda Ce costum de baie să alegi în funcţie de morfologie şi noile tendinţe?

Ce costum de baie să alegi în funcţie de morfologie şi noile tendinţe?

de BeCool

Alegerea unui costum de baie nu este întotdeauna o misiune ușoară. Diversitatea costumelor de baie întâlnite pe piață, silueta, tendințele de modă ale momentului – toate acestea pot face dificilă alegerea. 

Pentru ca alegerea să fie una bună, este nevoie în primul rând să se identifice forma corpului. Scopul este acela de a găsi costumul potrivit care să evidențieze formele frumoase şi să camufleze micile imperfecţiuni. Există 4 tipuri principale de siluete: forma A, H, V și O. Din fericire, se vor găsi costume de baie potrivite pentru fiecare tip de corp. Odată identificată forma corpului, va fi mult mai ușoară alegerea!

Alegerea costumului de baie pentru forma A 

Silueta tip „triunghi“

Acest tip de siluetă seamănă cu o pară, este în forma literei A, cu umeri mai îngustaţi şi șolduri largi. 

Costume de baie de preferat

Se recomandă alegerea unui top sau a unui bikini push-up. Acestea vor atrage privirea spre bust, mai degrabă decât asupra șoldurilor. Se preferă bretelele? Dacă da, trebuie optat pentru un model cu bretele subțiri pentru a nu camufla umerii frumoși. Pentru partea de jos, se va alege un model decoltat care va alungi picioarele.

Alegerea costumului de baie pentru forma V

Silueta tip „triunghi inversat“

Această siluetă se caracterizează printr-o talie îngustă şi umeri mai largi decât şoldurile. 

Costume de baie de preferat

Pentru a feminiza silueta, se va alege un costum de baie din două piese. Topul bikiniului cu push up va fi perfect pentru cele care doresc să dea bustului puțin mai mult volum. Pentru decolteurile deja voluminoase, se poate alege un model bandeau sau triunghi cu bretele subțiri. În ceea ce privește chilotul, se va opta pentru un model cu volane care va modela șoldurile. De asemenea, se poate alege un bikini cu imprimeuri sau dungi, întotdeauna cu scopul de a accentua șoldurile şi a armoniza silueta reechilibrând partea de sus și partea de jos.

Alegerea costumului de baie pentru forma H

La această siluetă, trecerea de la șolduri la talie este aproape imperceptibilă. Este silueta comparată adesea cu un dreptunghi.

Costume de baie de preferat

Siluetele în formă de H au o morfologie ușor atletică, masculină. Costumul de baie din două piese, prin urmare, va fi perfect și va oferi o atingere feminină care va face diferenţa. Pentru partea de sus, se va alege un model push up și în partea de jos bikini cu talie înaltă sau cu volane pentru a extinde lățimea șoldurilor. Se poate încerca şi stilul retro, foarte trendy anul acesta, care va aduce glamour siluetei.

Alegerea costumului de baie pentru forma O

Este o siluetă în formă de măr care se caracterizează printr-un piept lat, o talie aproape imperceptibilă şi un abdomen mai mare.

Costume de baie de preferat

Pentru silueta O, cea mai bună opțiune este costumul de baie dintr-o singură piesă. Va permite camuflarea zonelor ce nu se doreşte a fi dezvăluite, evidențiind în același timp decolteul, în funcție de model. Se poate îndrăzni mai mult cu un decolteu adânc pentru a atrage privirea în această zonă. Pentru cele care sunt complexate de abdomen, costumul de baie dintr-o singură piesă poate fi soluția! Va remodela silueta rafinând talia și abdomenul.

S-ar putea sa va placa si asta

Lasa un comentariu