Home Diverse Garanţia lucrărilor de hidroizolaţii – cât de importantă este?

Garanţia lucrărilor de hidroizolaţii – cât de importantă este?

by BeCool

La fel ca orice altă lucrare, lucrările de hidroizolaţii Conduraru trebuie să fie efectuate de specialişti cu experienţă în domeniu. Lucrările de hidroizolaţii sunt predate întotdeauna cu termen de execuţie, precum şi cu certificate de calitate a materialelor folosite. 

O caracteristică importantă a acestor lucrări este garanţia. Garanţia reprezintă responsabilitatea aplicatorului şi siguranţă beneficiarului la potenţialele infiltraţii pentru un semn integral aplicat conform indicaţiilor producătorilor de materiale. Numai cei care cunosc foarte bine soluţiile de aplicare ale lucrărilor de hidroizolaţii pot efectua cu simţ de răspundere lucrările de stopare a infiltraţiilor pe sectorul construcţiilor. Graţie folosirii materialelor profesionale în acest scop, dar şi a aplicării şi etanşării perfecte la suport, nu există riscul infiltraţiei apei.

Testul de etanşeitate la apă

Testul de etanşeitate la apă de pe terase confirma dacă izolaţia este sigură, de aceea toate lucrările se dau în primire prin procesul verbal al calităţii şi a probei cu apă timp de 72 de ore. După această etapă, orice eventuală infiltraţie care se dovedeşte că nu are cauze de ordin calitativ din punct de vedere al manoperei nu este imputata executantului.

Cele mai citite articole

De asemenea, indiferent de natură şi de cauză infiltraţiilor, problemele se rezolvă începând cu depistarea punctelor evidente cu potenţial de infiltraţie, remediindu-se prin vulcanizare locală sau prin reacoperire cu un nou strat etanş. Dacă este vorba despre lucrări de hidroizolaţii acoperite cu gresie pentru terasa circulabilă sau membrane antiradacina în cazul teraselor cu vegetaţie, problemele de infiltraţie după amenajare sunt greu de depistat sau de verificat. De aceea se recomandă să existe folii de protecţie sau de separaţie între stratul de hidroizolaţie şi sapă pentru prelungirea duratei de viaţă.

Care este garanţia unei lucrări de hidroizolaţii?

De regulă, se acordă o garanţie scrisă de 3-5 ani pentru lucrările de anvelopare a suprafeţei în mod integral sau 6-10 ani pentru lucrările cu două sau mai multe straturi de hidroizolate. Sunt situaţii în care se promite o garanţie mare, mergând pe ideea că lucrările care nu au probleme în primii ani de viaţă nu vor avea probleme nici în viitorul apropiat.

În plus, durata de viaţă a materialelor este de 10-30 de ani în funcţie de producător, prin care se garantează evitarea degradării materialului şi rezistenţa lui la apă. Orice garanţie va fi condiţionată de starea de degradare a suportului, de pagubele produse de forţă majoră, de unele cutremure sau mişcări de lucru ale clădirii, dar şi de dăunători chimici, întreţinerea şi exploatarea neîngrijită. Sunt şi situaţii când se acordă garanţii pentru hidroizolaţie, acoperite de poliţe de asigurare, însă proprietarii trebuie să ţină cont de tipul de despăgubiri ce sunt acordate şi ce fel de pagube sunt incluse.

Nu în ultimul rând, este important de ales compania de specialitate care aplica sisteme de izolaţii simple astfel încât să existe şanse mici ca apa să îşi facă loc în structura construcţiei, acordându-se mare importanţă pe sistemul gurilor de preluare a apei, pe calitatea materialelor folosite şi pe stratificarea corectă în termosistem cu pantă corespunzătoare.

Cele mai citite articole

You may also like