Home Stiri Cum să îți îngrijești corespunzător lentilele de contact lunare? 5 sfaturi

Cum să îți îngrijești corespunzător lentilele de contact lunare? 5 sfaturi

by BeCool

Lentilele de contact cu dioptrii sunt o modalitate estetică și confortabilă de corectare a problemelor de vedere. Vrei să te bucuri de beneficii maxime pentru 30 de zile de utilizare? Este important să ții cont de sfaturile specialiștilor pentru îngrijirea lentilelor și igienizarea acestora!

Alegerea lentilelor de contact lunare

Este important să știi că există 5 tipuri de lentile de contact, în funcție de perioada de utilizare:

 • anuale – în general, sunt lentile de contact protetice;
 • lunare – pot fi purtate o perioadă de până la 30 de zile; programează-te la un consult optometric gratuit pentru a primi o prescripție și achiziționează lentile de contact lunare de la Lensa.ro, unde beneficiezi de o selecție mare de produse la costuri avantajoase;
 • bilunare – se înlocuiesc după 2 săptămâni;
 • săptămânale – pot fi utilizate zilnic sau în mod continuu timp de 7 zile;
 • de unică folosință – lentilele pot fi purtate o singură dată, după care se înlocuiesc cu o nouă pereche.

Lentilele de contact lunare sunt o alegere populară datorită costului per purtare avantajos și a confortului oferit pe termen lung. Acestea pot fi zilnice (se pot folosi până la 8-12 ore, după care se igienizează peste noapte) sau cu utilizare continuă, așa cum sunt lentilele Alcon Air Optix Night & Day Aqua lunare, 6 lentie/cutie.

Lentilele de contact lunare cu utilizare continuă pot fi purtate și ziua, și noaptea, fără întrerupere până la 30 de zile. Acest tip de produs este foarte util persoanelor care lucrează în schimburi lungi, călătoresc, sunt active mai mult de 12 ore pe zi sau care au un program încărcat.

Sfaturi pentru îngrijirea lentilelor de contact lunare

Acordă o atenție deosebită procesului de îngrijire a lentilelor de contact lunare, astfel încât să te bucuri de confort ocular sporit în cele 30 de zile de utilizare, să previi infecțiile și să menții sănătatea ochilor tăi! Iată 5 dintre recomandările optometriștilor:

Spală-te pe mâini înainte de a atinge lentilele de contact

Un pas esențial pentru manipularea și îngrijirea corectă a lentilelor de contact este spălarea temeinică a mâinilor. Totodată, este important să le usuci foarte bine cu un șervețel sau cu un prosop curat, care nu lasă scame. Nu atinge alte suprafețe înainte de a aplica sau a îndepărta lentilele de la ochi!

Folosește doar soluție specială pentru curățarea lentilelor de contact

Chiar și lentilele cu purtare continuă, precum lentilele Bausch & Lomb Pure Vision 2HD lunare, 6 lentile/cutie, ar trebui igienizate periodic cu o soluție specială. Acest pas are rolul de a elimina bacteriile, microorganismele și depunerile proteice.

În acest fel, te vei bucura de un confort ocular optim pe toată perioada de purtare a lentilelor de contact lunare. Nu folosi niciodată apă de la robinet, pentru că aceasta poate conține microorganisme și impurități!

Cele mai citite articole

Pentru a asigura curățarea corespunzătoare a lentilelor de contact lunare, ține cont de următorii pași:

 • îndepărtează lentila de la ochi cu buricele degetelor – nu folosi unghiile, pentru a nu zgâria lentilele;
 • ține lentila pe buricul degetului arătător – aceasta trebuie să aibă aspectul unui bol;
 • aplică soluție de curățare pe lentilă;
 • folosește degetul arătător de la cealaltă mână pentru a masa ușor lentila;
 • clătește lentila cu soluție de curățare din abundență;
 • repetă acești pași pentru igienizarea celeilalte lentile!

Păstrează lentilele de contact în lenscase

Când nu porți lentilele, acestea trebuie păstrate într-un recipient special, numit lenscase. După ce pui fiecare lentilă în compartimentul dedicat (R/D – dreapta; L/S – stânga), acoperă-le cu soluție de igienizare! Astfel, vor rămâne hidratate și protejate.

Igienizează și hidratează lentilele peste noapte

Cu toate că lentilele de contact lunare cu purtare continuă pot fi utilizate până la 30 de zile fără probleme, specialiștii recomandă să faci pauze periodice. Igienizează lentilele cu soluție specială și lasă-le peste noapte în lenscase!

În cazul lentilelor lunare cu utilizare zilnică, este obligatoriu să le îndepărtezi de la ochi după cel mult 12 ore de purtare. Curăță-le cu atenție și păstrează-le cel puțin 8 ore în lenscase! Înainte de a le reaplica, este indicat să le clătești cu soluția specială.

Formează-ți o rutină de aplicare și îndepărtare a lentilelor de contact

Și în cazul în care ai dioptrii diferite, și al unei infecții oculare la un ochi, rutina de aplicare și de îndepărtare a lentilelor de contact este foarte importantă.

Spre exemplu, îți poți forma un obicei de a începe cu lentila de la ochiul drept atât în momentul în care o aplici, cât și când o îndepărtezi și o pui la păstrare în lenscase. Astfel, eviți riscul de a răspândi infecția de la un ochi la altul.

Îngrijirea corespunzătoare a lentilelor de contact lunare este o sarcină esențială pentru menținerea confortului și sănătății ochilor. Curățarea cu soluție specială, păstrarea în lenscase și formarea unei rutine de aplicare și îndepărtare îți pot asigura o experiență plăcută și sigură de purtare!

Sursă foto: freepik.com

Cele mai citite articole

You may also like