Acasa Trenduri 4 moduri ingenioase prin care îți aranjezi dormitorul în stil feng shui!

4 moduri ingenioase prin care îți aranjezi dormitorul în stil feng shui!

de BeCool

În feng shui, designul special al spațiilor de locuit ar trebui să asigure că Chi-ul (adică energia vieții, pozitivă) poate curge liber. Aceasta este menită să aducă corpul și mintea în mod optim în armonie. Acest lucru este deosebit de important în dormitor pentru că un somn bun este crucial pentru sănătate. Așa că dacă-ți dorești să amenajezi dormitorul în stil feng shui ține cont de următoarele 4 idei ingenioase: 

  • Poziționarea patului

Dormitorul este locul care îți aduce liniște și relaxare și de aceea este important să fie amenajat într-un mod simplu, cât mai organizat și minimalist. În această încăpere, patul trebuie să fie vedeta, iar pentru a se integra în regulile de amenajare feng shui trebuie să ții cont de câteva reguli. Pe lângă faptul că ai nevoie de o saltea confortabilă, este necesar să ții cont și de poziționarea acestuia. Patul trebui să stea cu capul spre un perete solid pentru protecție, rezistență și securitate. În plus, nu trebuie să existe conducte de apă prin perete deoarece zgomotele deranjează liniștea și zenul. 

  • Lumina în cameră

Lumina este un element foarte important în stilul feng shui. De aceea, pe timpul zilei asigură-te că aceasta intră din plin în dormitorul tău prin perdele albe din in. Razele soarelui te vor încărca cu energie pozitivă și te vor relaxa. Însă, pe timpul nopții, ai nevoie de un mediu foarte întunecat, de aceea apelează la draperii groase care să împiedice orice sursă de lumină stradală să-ți perturbe somnul.  

  • Tablouri pentru dormitor feng shui

Peretele de la capul patului nu trebuie încărcat cu poze, cărți sau alte elemente decorative. Cel mai bine este ca acesta să fie gol, însă dacă dorești un obiect care să completeze decorul, cel mai potrivit este un tablou canvas. Calmul interior și starea de bine pot fi dobândite cu ajutorul tablourilor canvas feng shui de la pepanza.ro, deoarece te vor ajuta să te relaxezi. Poți opta pentru tablouri cu imagini cu Buddha, floarea de lotus, pietre yoga în echilibru sau simbolul Yin și Yang, ce îți vor veghea somnul. 

  • Alege culorile potrivite

Pentru un decor feng shui complet, acordă o mare atenție culorilor pe care le folosești. Culorile calde, cu saturație redusă, sunt perfecte pentru dormitor. Nu este indicată deloc utilizarea culorilor aprinse, precum roșu sau portocaliu. Acestea pot obosi vizual și nu te vor ajuta să te relaxezi suficient. 

În concluzie, ține cont de aceste sfaturi pentru a implementa stilul feng shui în dormitor și astfel te vei bucura de energie pozitivă și relaxare. 

Sursă foto: freepik.com

S-ar putea sa va placa si asta

Lasa un comentariu