Home Diverse Trucuri pentru ca dormitorul tău mic să pară mai mare

Trucuri pentru ca dormitorul tău mic să pară mai mare

by BeCool

Decorarea unui dormitor mic poate fi destul de dificilă. Cu toate acestea, poți face ceva rafinat din spațiul tău aparent mic. Prima regulă este să vă decongestionați dormitorul. Scapă de obiectele inutile care îți aglomerează spațiul.

Dezordinea vă poate copleși camera și vă poate îndepărta de scopul principal al unui spațiu de dormitor – retragerea și întinerirea. În acest articol, vom împărtăși trucuri și sfaturi pe care le puteți folosi pentru a face ca dormitorul dvs. mic să pară mai mare. Să trecem direct la detalii!

Trucuri pentru ca dormitorul tău mic să pară mai mare

Acordă atenție modului în care îți montezi perdelele

Perdelele tale pot afecta aspectul și senzația dormitorului tău. Într-o cameră mică, cu tavane joase, trucul este să-ți montezi perdelele de la tavan la podea pentru a atrage privirile în sus. Acest lucru va face ca tavanul să pară mai înalt și camera dvs. mai aerisită. Dacă comandați perdele personalizate, mulțumiți-vă cu țesături ușoare și modele la scară mică.

Dacă fereastra este destul de mică, luați în considerare posibilitatea de a opta pentru jaluzele romane în locul perdelelor, deoarece acestea sunt mai minimaliste.

Extindeți-vă spațiul cu ajutorul oglinzilor

Dacă știi cum să stilizezi corect oglinzile din casă, poți transforma un dormitor mic într-o cameră mare și elegantă. Motivul pentru acest lucru este simplu. Oglinzile reflectă lumina naturală. Poți propti o oglindă pe toată lungimea pe peretele principal al dormitorului tău sau deasupra căpătâiului patului pentru a îmbunătăți aspectul general al spațiului tău. Caracterul reflectorizant al oglinzii nu numai că va da senzația unui spațiu mai mare, dar va aduce și un accesoriu stilistic camerei tale.

Ia-ți un pat cu sertare încorporate și elimină dezordinea

Pentru a obține un spațiu cu aspect mai mare, trebuie să reduci dezordinea. O modalitate inteligentă de a face acest lucru este să cumpărați un pat cu noptiere montate pe perete, “plutitoare”, care sunt mult mai eficiente din punct de vedere al spațiului decât tradiționalele noptiere autoportante. Unele modele de paturi vin, de asemenea, cu un spațiu de depozitare dedesubt, unde puteți depozita obiectele de care nu aveți nevoie, dar de care nu sunteți dispus să vă debarasați.

Dacă încă mai aveți obiecte care zac prin preajmă, ați putea dori să achiziționați o singură piesă de mobilier de depozitare care va adăuga valoare estetică și practică spațiului dumneavoastră.

Mobilierul de depozitare montat pe perete funcționează perfect pentru un dormitor mic, la fel ca și dulapurile montate pe perete. Cu ajutorul acestora, puteți avea un spațiu de depozitare adecvat fără a folosi spațiul de pe podea.

Vopsește pereții și tavanul în aceeași culoare

Este de la sine înțeles că veți dori să vă vopsiți pereții atunci când vă redecorați dormitorul. Cu toate acestea, în loc să alegeți culori diferite pentru pereți și tavan – așa cum este practica standard – optați pentru a le vopsi în aceeași culoare. Acest lucru va ajuta la estomparea limitelor orizontale și verticale ale camerei și va face ca spațiul să pară mai mare decât este.

Cele mai citite articole

Un alb moale este o alegere excelentă pentru acest lucru, dar dacă nu sunteți un mare fan al albului, alegeți o paletă de culori mai deschisă, cu nuanțe moi, cum ar fi verdele salvie, albastrul palid sau rozul stins.

Dacă optați pentru nuanțe romane sau perdele personalizate, păstrați-le în aceeași culoare cu peretele pentru a minimiza întreruperile vizuale și a crea un sentiment de continuitate mai mare.

Luminați-vă camera cu mai multe corpuri de iluminat mici
Cu o cantitate potrivită de lumină, camera ta va părea mai mare. Cu toate acestea, evitați să folosiți o singură sursă de lumină în mijlocul tavanului. În schimb, folosiți mai multe corpuri de iluminat mai mici și mai elegante în jurul camerei dvs. Acest lucru va exagera senzația de spațiu și va atrage privirea spre fiecare parte a camerei, eliminând orice colț întunecat.

Puteți amplasa mici aplice deasupra rafturilor și a noptierei pentru a da o senzație de confort dormitorului dvs. optați pentru un iluminat care este moale și cald pentru a oferi o ambianță confortabilă. Puteți alege nuanțe calde de becuri pentru a difuza lumina.

Gândiți-vă la spațiul de perete, nu la spațiul de podea

Folosește-ți spațiile verticale cu înțelepciune și eficiență. Prin montarea mobilierului și a rafturilor pe pereți, în loc să aveți mai multe piese mici de mobilier pe podea, poate ajuta foarte mult pentru a permite ochiului să călătorească pe podea și să dea o iluzie de spațiu liber. Așadar, folosiți la maximum spațiile verticale în moduri creative.

Păstrați-l simplu

Deși poate fi tentant să vă decorați dormitorul cu toate ornamentele și accesoriile pe care le puteți găsi, regula de aur pentru a face o cameră mică să pară mai mare este să o păstrați simplă și dezordonată. O piesă de artă focală, o plantă frumoasă și câteva accesorii alese cu grijă și plasate frumos în jurul spațiului tău vor arăta perfect.

Înfășurarea

În concluzie, păstrarea camerei tale organizată și curată o va face întotdeauna să pară mai mare. S-ar putea să nu obții decorul perfect din prima încercare, dar ai timp să creezi un paradis din dormitorul tău mic.

Proiectează-ți amenajarea și imaginează-ți ceea ce îți dorești. Decideți obiectele specifice care ar trebui să intre în camera dvs. și experimentați. Cu siguranță îți vei iubi creația la finalul zilei.

Continuarea articolului aici

Cele mai citite articole

You may also like