Home Moda Reguli de bază în purtarea ceasurilor bărbătești

Reguli de bază în purtarea ceasurilor bărbătești

by BeCool

Ceasurile rămân unul dintre accesoriile fundamentale pentru bărbați. Ele pot oferi un plus de eleganță și de rafinament unei ținute. De aceea, este important cum sunt purtate, în outfiturile de zi sau de seară, pentru a se profita la maximum de prestanța pe care o impun aceste ceasuri bărbătești. 

Pe ce mână se poartă ceasul

Pe vremuri, un așa zis cod al bunelor maniere impunea bărbaților să poarte ceasul pe mâna stângă, iar doamnelor pe cea dreaptă.

Și în ziua de astăzi această temă este întoarsă pe toate părțile, iar mulți domni ajung să se întrebe pe ce mână trebuie să poarte ceasul: stânga sau dreapta? Răspunsurile sunt împărțite, dar majoritatea persoanelor avizate susțin că  acest accesoriu poate fi purtat, atât pe mâna stângă, cât și pe mâna dreaptă. Însă, regula de bază este că se poartă la încheietura mâinii care nu este dominantă. Adică, dacă mâna dominantă este dreapta, ceasul se va purta la stânga, iar dacă mâna dominantă este cea stângă, se va purta la dreapta. Mâna dominantă este aceea cu care se execută cele mai multe sarcini: mâncat, scris, etc.

Care este poziția corectă la încheietură

Cei mai mulți oameni, femei sau bărbați, preferă să-și poziționeze ceasurile puțin deasupra încheieturii. Această poziție este una confortabilă, care oferă și o vizibilitate ușoară asupra cadranului, dar poate crea un ușor dezavantaj în cazul articolelor vestimentare cu mâneci lungi, cum sunt cămășile sau puloverele. 

Cele mai citite articole

O altă poziție posibilă pentru ceasuri este aceea direct pe încheietură. Poziția respectivă poate încetini și încurca anumite activități, prin imobilizarea acestei părți a membrelor superioare. De aceea, și în acest caz, opțiunea ține de fiecare persoană, cum se simte mai bine.

Ca o regulă impusă de bunele maniere, purtarea ceasului de către bărbați va trebui să țină cont de faptul că acest obiect va sta sub manșetă, pentru a nu fi vizibil în totalitate, decât în momentul îndoirii brațului. Un ceas purtat deasupra manșetei denotă lipsa bunului gust. 

Ceasul trebuie să fie în acord cu întreaga ținută

Regulile de „etichetă” recomandă ca accesoriul să fie purtat în acord cu întreaga ținută, adică să se potrivească și să completeze cu succes un outfit, fie el de zi sau de seară.

În cazul unui ceas Michael Kors , care este unul de calitate superioară, se va ține cont dacă vestimentația este una elegantă, casual sau sport. În funcție de acest criteriu se vor selecta și ceasurile potrivite. Pentru o ținută de birou, se potrivește de minune un ceas elegant, cu brățară metalică într-o culoare neutră. Într-un outfit casual, se va integra foarte bine un ceas clasic.

În timpul zilei se vor purta acele ceasuri cu un cadran de culoare deschis (alb, bej), iar la evenimentele de seară se va opta pentru un ceas cu un cadran în nuanțe închise. La evenimentele formale se va opta pentru ceasurile simple și elegante, cu cadran negru, mai ales dacă dress code-ul este „black tie”. O opțiune de efect în acest caz mai este și ceasul de buzunar.

Cele mai citite articole

You may also like