Home Stil de viata Consumul de sucuri detox ține bolile departe şi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine

Consumul de sucuri detox ține bolile departe şi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine

by BeCool

Există la acest moment o mulţime de soluţii şi de sucuri detox care au ca şi principal rol, aşa cum o spune şi denumirea, să elimine substanţele toxice din corp, să neutralizeze produsele toxice de origine internă sau externă şi să îmbunătăţească atât starea de sănătate, cât şi silueta şi starea de bine a organismului.

Organele implicate în procesul de detoxifiere şi principalele modalităţi de a elimina toxinele din organism

Principalele organe implicate în procesul de detoxifiere sunt intestinele, rinichii şi ficatul, cele mai importante organe care au capacitatea de a purifica organismul dacă sunt stimulate în mod corespunzător. Rinichii, spre exemplu sunt organele care colectează şi îndepărtează toxinele şi reziduurile din organism, în timp ce ficatul se confruntă cu fluxul sanguin şi elimina produşii reziduali de care corpul nu mai are nevoie sub formă de fecale.

Intestinele, pe de altă parte, sunt alte organe cu un rol important în detoxifiere, pentru că descompun alimentele şi ajuta fluxul sanguin să absoarbă nutrienţii care rezultă din ele, în timp ce intestinul gros procesează reziduurile şi le transformă în fecale.

Detoxifierea organismului este un proces care are loc în 2 etape importante:

·  neutralizarea şi descompunerea fragmentelor de toxine;

·  crearea unei molecule noi care nu este toxică şi care poate fi excretată în fiere, urina sau fecale.

Pentru ca detoxifierea să fie un proces încununat cu succes, corpul trebuie să dispună de nutrienţii necesari, oamenii să elimine principalele surse de toxine din viaţa lor cotidiană, surse car includ alimentele nesănătoase ingerate, tutunul, alcoolul, medicamentele şi drogurile.

Cura de detoxifiere cu sucuri de două ori pe an

Pentru o detoxifiere completă a organismului, o astfel de cura ţinuta de două ori pe an, primăvara şi toamna, cu diferite salate şi sucuri, printre care şi sirop de aronia care poate fi consumat toată durata anului, va face minuni pentru organism. Simptomele asteniei de primăvară, stările de oboseală, durerile de cap şi lipsa de energie sunt echivalente cu simptomele unui organism încărcat de toxine. De asemenea, constipaţia şi balonarea, diareea sau pielea încărcată de coşuri şi de puncte negre sunt alte semnale de alarmă pe care le trage organismul care arată că organismul este intoxicat.

Detoxifierea organismului se face prin consumul mai multor siropuri, ingerarea unei anumite grupe de alimente, ceaiuri medicinale şi suplimente naturiste. Siropul de aronia garantează detoxifierea organismului, împreună cu sucul de lămâie, de ghimbir şi de catina, iar efectele care se vor resimţi aproape imediat includ:

·  recăpătarea energiei corpului;

Cele mai citite articole

·  reglarea tranzitului intestinal;

·  îmbunătăţirea calităţii somnului;

·  îmbunătăţirea stării psihice;

·  curăţarea pielii care va căpăta strălucire;

·  funcţionarea organelor vitale la adevărata lor capacitate;

·  creşterea imunităţii;

·  eliminarea kilogramelor în plus şi celulitei;

·  eliminarea apei din organism;

·  îmbunătăţirea somnului şi stării de spirit.

Cele mai citite articole

You may also like