Home Moda Ce tipuri de încălțăminte are trebui să aibă orice bărbat în garderoba sa?

Ce tipuri de încălțăminte are trebui să aibă orice bărbat în garderoba sa?

by BeCool

Ce tipuri de încălțăminte are trebui să aibă orice bărbat în garderoba sa?

Știm că la capitolul încălțăminte femeile sunt cele care conduc detașat în topul celor cu un număr impresionant de pantofi eleganți, sport sau casual în garderoba lor. Însă, și bărbații ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui aspect pentru un look impecabil care să ofere diversitate.Copiază HTML Copiază textul

Pantofii eleganți

Pantofii eleganți sunt un articol important în dulapul oricărui bărbat, fie că sunt purtați la evenimente festive, dacă sfera profesională îi impune acest lucru sau pur și simplu personalitatea sa este în armonie cu acest stil vestimentar.

Pentru a te bucura cât mai mult timp de aceștia, atunci când îi achiziționezi poți ține cont de următoarele aspecte:

– Materialul din care sunt confecționați să fie din piele de calitate superioară care îți va asigura eleganța căutată și un aspect impecabil.

– O calitate ridicată a designului va completa cu stil un costum chic, fie că alegi un pantof realizat în linii clasice, unul cu o textură diferită a pielii sau accesorizat cu anumite detalii mai speciale.

– Culoarea pantofului trebuie să fie în concordanță cu îmbrăcămintea aleasă, însă dacă ești mai nonconformist și dorești ceva deosebit care să te scoată din anonimat, poți opta pentru o culoare care să contrasteze cu restul ținutei.

Pantofii casual

Pantofii casual de barbați pot fi purtați zilnic atunci când adopți o ținută relaxată și informală. Aceștia vor fi ideali dacă:

– Au o greutate potrivită și se pretează purtării zilnice.

– Sunt realizați dintr-un material rezistent la variații de temperatură sau umiditate, fie că este piele ori un alt material textil de calitate pentru a putea fi păstrați mai mult timp.

– Îi poți asorta ușor cu hainele din dulapul tău.

– Pot fi colorați pentru un look destins și vesel, recomandați mai ales dacă sunt purtați pe vreme mai caldă.

Cele mai citite articole

Pantofii sport

Aceștia sunt disponibili într-o multitudine de modele și stiluri categorisite în funcție de scopul pentru care vrei să îi folosești. Dacă dorești o pereche de încălțări pentru a practica un sport anume, te poți interesa ce recomandări speciale trebuie să fie îndeplinite. Ai mai jos câteva tipuri de pantofi sport clasificate în funcție de rolul lor:

– Încălțămintea pentru alergat trebuie să asigure stabilitate, flexibilitate și confort.

– Pentru antrenamentele specifice, aceștia vor fi rezistenți și vor oferi stabilitate, susținând piciorul în timpul activității.

– Pentru practicarea diverselor sporturi, adidașii vor susține articulația piciorului, vor fi prevăzuți cu o ventilație corespunzătoare și vor amortiza eficient prin structura sa mișcările întreprinse.

Adidasii de piele de bărbați, în special cei sportwear, sunt indicați pentru purtarea zilnică și nu sunt potriviți pentru activitățile sportive. Vor completa perfect un outfit relaxat, iar tu vei fi degajat și te vei putea bucura de timpul liber așa cum îți place.

Cizme și ghete pentru vreme rece

Pentru că locuim într-o zonă cu o climă temperată, este indispensabil să existe în garderoba unui bărbat și încălțăminte adecvată pentru sezonul rece. Cizmele sau ghetele din piele naturală mai groasă protejează de temperaturile scăzute și de precipitațiile abundente din perioada de vreme geroasă.

Încălțămintea este indicat să fie:

– În culori închise pentru a rezista la murdăria de afară.

– Cu o talpă cât mai înaltă pentru a proteja piciorul de frig și umiditate crescută.

– Confecționate dintr-o piele rezistentă, chiar impermeabilă, ce este utilă atunci când plouă sau este zăpadă.

Încălțămintea este un element deosebit de important in vestimentația unui bărbat, ce vorbește despre personalitatea sa, iar calitatea împreună cu aspectul unei perechi de pantofi, indiferent ca este sport, casual sau elegant sunt cruciale în definirea stilului vestimentar personal.

Cele mai citite articole

You may also like