Home Stil de viata Când și cum vorbim cu fiicele noastre despre perioada menstruală. Sfaturi pentru tații de fete

Când și cum vorbim cu fiicele noastre despre perioada menstruală. Sfaturi pentru tații de fete

by BeCool

Menstruația îți poate face fiica să se simtă vulnerabilă și nesigură. Nu, nu e datoria exclusivă a mamei și a femeilor din viața fiicei tale să discute despre îngrijirea corpului și, implicit, despre îngrijirea menstruală. Abordarea ta poate avea un impact puternic asupra modului în care fiica ta își privește menstruația.

Știm, nu este o misiune ușoară și nici nu vine cu o listă de instrucțiuni. Așa că în acest articol îți arătăm câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vorbești cu fiica ta despre perioada menstruală.

Pubertatea și prima menstruație: când și unde începe implicarea ta ca tată?

Implicarea ta poate începe cu mult înaintea apariției semnelor de pubertate. Da, este firesc ca fiica ta să discute cu o altă femeie care îi împărtășește experiența. Dar asta nu te absolvă pe tine ca tată de responsabilitatea de a-i fi alături.

Iar dacă ești tată singur, devine o dublă responsabilitate, căci ești sursa ei cea mai credibilă de informație, susținere și ajutor!

Nu transforma menstruația într-un subiect stânjenitor

Fii disponibil, dar nu insistent. Responsabilitatea ta este să fii acolo pentru ea, nu să intri cu bocancii în viața ei. Nu o bombarda cu întrebări și nu forța discuțiile dacă observi că o incomodează.

Pe cât de important e să fii deschis și informat, pe atât de esențial e să-i respecți intimitatea.

Pregătește o rezervă de produse menstruale

Cele mai citite articole

Absorbante, tampoane din bumbac organic și absorbante zilnice – asigură-te că aceste produse există în casă în diverse dimensiuni cu niveluri diferite de absorbție și că fiica ta are oricând acces la ele, dar mai ales că sunt făcute din ingrediente 100% sigure.

Ferește-o de produsele convenționale pot conține ingrediente toxice. Absorbite în corp lună de lună, ele pot provoca iritații, alergii și chiar tulburări hormonale.

Validează-i trăirile și simptomele

Menstruația este o experiență unică pentru fiecare femeie. Dacă are crampe menstruale, nu îi da senzația că nu o crezi sau, mai rău, că dramatizează.

Apoi, nu o lăsa să cadă pradă durerilor menstruale. Ajut-o să descopere beneficiile folosirii unor plasturi durere de ovare care acționează prin terapie cu căldură.

Ajut-o să-și vadă frumusețea naturală zi de zi

Sângele menstrual nu este nici pe departe cel mai neplăcut simptom la menstruație. Acneea, spre exemplu, îi dă de furcă oricum în adolescență, dar cu atât mai mult în perioada menstruală, din cauza fluctuațiilor hormonale.

Nu lăsa imperfecțiunile tenului să-i afecteze încrederea în sine, ci încurajeaz-o să folosească plasturi pentru acnee. Plasturii cu micro săgeți de la Enroush conțin ingrediente active ce acționează în doar 6 ore: îi lipește pe zona afectată, merge la culcare, și coșurile dispar peste noapte, fără cicatrici.

Fii supereroul ei și arată-i că magia există la orice vârstă!

Cele mai citite articole

You may also like