Home Stiri Diferenţele dintre construcţii case la roşu vs. construcţii case la cheie – ce trebuie să ştii?

Diferenţele dintre construcţii case la roşu vs. construcţii case la cheie – ce trebuie să ştii?

by BeCool

Diferenţele dintre construcţii case la roşu vs. construcţii case la cheie – ce trebuie să ştii?

Decizia de a apela la servicii de construcţii de case este una cât se poate de înţeleaptă pentru cei care doresc să se mute la casa lor, pentru cei care nu vor să cumpere o casă în care deja a locuit o familie sau mai multă vreme de câţiva ani, o casă impregnată cu energiile vechilor locatari, ci au în plan ridicarea unei noi locuinţe, cu amprenta lor. Atunci când iau decizia de a se muta în casă nouă, viitorii proprietari îşi pun întrebarea dacă se merită să investească într-o casă la roşu sau una la cheie, iar răspunsurile nu întârzie să apară.

Diferenţele între o casă la roşu şi una la cheie

Există numeroase diferenţe între construcţiile de case la roşu şi cele la cheie care trebuie cunoscute de către viitorii proprietari înainte de a lua o asemenea decizie importantă pentru viitorul lor şi de ce nu, pentru viitorul copiilor lor.

În timp ce casa la roşu are doar pereţii şi structura acoperişului, casa la cheie are montat totul, până la întrerupătoare. Aşadar, cei care doresc să parcurgă toate etapele din construcţia unei case şi doresc să se implice în amenajare, sunt sfătuiţi să aleagă o casă la roşu pentru a se ocupa de toate finisajele. O casă la roşu este o casă fără finisaje, doar cu fundaţia, zidăria şi structura acoperişului, fără finisaje interioare sau exterioare, instalaţii sanitare sau electrice, geamuri şi uşi.

Casa la cheie, în schimb, este o casă complet utilată şi finisata, în care proprietarii se pot muta imediat ce au semnat contractul de vânzare-cumpărare. Nu intra în construcţia casei la roşu nimic din ce include finisaje interioare şi exterioare, instalaţii sanitare şi electrice, geamuri şi uşi.

Ca şi diferenţe legate de preţ, preţul unei case la roşu este cu până la 45-60% mai mic decât preţul unei case complet construite, fiind realizabilă pe un teren bine poziţionat, cu un plan tehnic bine conceput şi la un preţ mic.

Pentru a finaliza o casă la roşu, sunt necesari următorii paşi ce includ următoarele elemente:

·  finisarea fundației;

·  zidirea pereţilor;

·  turnarea planşeelor între etaje;

·  ridicarea pereţilor de rezistenţă despărţitori;

Cele mai citite articole

·  construirea coşurilor;

·  ridicarea mansardei;

·  finisarea scărilor interioare;

·  terminarea acoperişului.

Beneficiile construirii unei case comparativ cu achiziţia unei case mai vechi

Construirea unei case la roşu sau la cheie este mult mai avantajoasă decât cumpărarea unei case vechi din numeroase motive, printre care:

·  casa nouă poartă amprenta şi reprezintă preferinţele clienţilor;

·  casa nouă va avea montate instalaţii şi echipamente electrice, termice şi sanitare noi şi complet funcţionale;

·  finisajele interioare şi exterioare şi servicile arhitecturale sunt de înaltă calitate;

·  materialele de construcţie, de instalaţii şi finisaje sunt de calitate superioară prin furnizori consacraţi;

·  garanţia este de 50 de ani pentru structura casei din beton şi de 30 de ani pentru structura casei din lemn şi de 24 de luni pentru instalaţiile termice, electrice, sanitare şi finisaje.

Cele mai citite articole

You may also like