Home Stiri Cand se recomanda fatete dentare? Iata ce spun informatiile de specialitate!

Cand se recomanda fatete dentare? Iata ce spun informatiile de specialitate!

by BeCool

In anul 2022, obtinerea unui zambet cat mai frumos din punct de vedere estetic a devenit o necesitate cat se poate de importanta pentru majoritatea oamenilor de pretutindeni. In situatia de fata, nu este de mirare ca tratamentele stomatologice moderne au ajuns sa se afle la mare cautare printre randurile pacientilor, o metoda inovativa extrem de apreciata constand in asa-numitele fatete dentare. 

Cu toate acestea, este foarte important ca, inainte de inceperea unui astfel de procedeu, omul sa se informeze cat mai bine cu putinta. Pornind de la aceasta premisa, in articolul de fata au fost extrase toate datele necesare pe care o persoana va trebui sa le ia la cunostinta cu privire la situatiile in care se recomanda fatetele dentare.

Fatete dentare: in ce situatii sunt acestea recomandate?

Cele mai citite articole

In termeni generali, fatetele dentare sunt constructii proteice foarte fin realizate, din ceramica sau compozit, ce se aplica pe suprafata vizibila a dintelui pentru a imbunatati aspectul estetic al acestuita. Prin urmare, acestea se recomanda in situatiile in care pacientul:

  • se confrunta cu dinti cu coloratii tetraciclinice unde albirea dentara nu da rezultatele dorite;
  • are de-a face cu dinti ce prezinta demineralizari evidentiate prin intermediul unor pete alb cretoase;
  • se confrunta cu dinti cu coloratie nesatisfacatoare;
  • poseda dinti foarte mici ce au spatii extrem de mari intre ei;
  • a suferit un traumatism ce a condus la spargerea sau ciobirea dintilor;
  • poseda dinti cu treme si diasteme;
  • care au dinti cu pozitii incorecte, precum cei vestibularizati, palatinizati sau rotati.

In functie de situatia clinica, dintele ar putea sau nu sa necesite preparare. De regula, in anomaliile de forma, cand dintii sunt ascutiti, cu spatii interdentare dar cu o ocluzie stabila, se poate opta pentru o interventie fara slefuire. Cu toate acestea, exista situatii in care fatetele dentare nu pot fi aplicate, printre cele mai comune exemple numarandu-se cele in care dintele sufera de carii extrem de avansate. 

In concluzie, fatetele dentare se pot dovedi extrem de avantajoase pentru pacient, acest procedeu avand posibilitatea de a restaura zambetul frumos din punct de vedere estetic.

Cele mai citite articole

You may also like