Home Diverse Control surpriză de la ITM – SSM. Cum se desfăşoară şi cum trebuie să te pregăteşti?

Control surpriză de la ITM – SSM. Cum se desfăşoară şi cum trebuie să te pregăteşti?

by BeCool

Control surpriză de la ITM – SSM. Cum se desfăşoară şi cum trebuie să te pregăteşti?

Pentru că oferta de servicii SSM este din ce în ce mai importantă în societatea modernă actuală pentru siguranţa angajaţilor şi pentru starea de bine a companiei şi a angajatorilor, controalele surpriză de la ITM nu sunt puţine. Antreprenorii care se află la început de drum şi doresc să ştie cum pot face faţă unui astfel de control trebuie să cunoască toate informaţiile importante în acest sens, în caz contrar pot avea surprize extrem de neplăcute.

Pentru că legislaţia se schimbă destul de des în domeniul SSM şi este destul de greu de înţeles, un control de la ITM- SSM necesită pregătire şi informare înainte pentru că antreprenorii să treacă cu brio peste orice încercare.

Ce înseamnă SSM? Ce rol are controlul ITM într-o companie?

Activitatea de inspecţie a muncii presupune controlul referitor la relaţii de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi supravegherea pieţei muncii pentru a se asigura respectarea legii specifice în acest sens, precum şi prevenirea abaterii de la prevederile legale referitoare la relaţiile de muncă, la securitatea şi la sănătatea în muncă, dar şi a protecţiei angajaţilor ce lucrează în condiţii speciale.

Concret, SSM înseamnă toate activităţile prin care se asigura resursele potrivite pentru realizarea muncii, precum şi pentru a apăra viaţa, integritatea fizică şi psihică a angajaţilor şi pentru a proteja sănătatea muncitorilor şi a altor indivizi care participă la procesul de muncă.

Ce faci în cazul unui control de la ITM?

Înainte să afle răspunsul la întrebarea “ce faci în cazul unui control de la ITM?”, reprezentanţii companiilor trebuie să ştie de câte tipuri sunt controalele SSM. Există, aşadar controale de campanie care fac referire la muncă fără forme legale şi verificarea măsurilor pentru protecţia angajaţilor care lucrează în temperaturi extreme. De asemenea, există controale tematice care se aplică numai pentru anumite domenii şi controale de fond care se desfăşoară în întreprinderile mai mari şi fac referire la modul în care angajatorii aplica legile în vigoare.

Pentru controalele ITM, angajatorii trebuie să pregătească acte importante ce includ:

·  registrul unic de control;

·  registrul de evidență al salariaţilor;

·  dosarele angajaţilor de la departamentul de resurse umane;

·  actele companiei;

·  contractul colectiv de muncă şi regulamentul de ordine interioară.

Cele mai citite articole

În cazul unui control SSM, pe de altă parte, angajatorii trebuie să pregătească altfel de acte pentru a face faţă cu brio acestuia, acte ce includ:

·  actul constitutiv şi certificatul de înmatriculare ale societăţii;

·  registrul unic şi ștampila societăţii, actul de identitate al administratorului în copie;

·  certificatul constatator care indică autorizarea SSM pentru activităţile desfășurate;

·  plan de prevenţie şi protecţie şi de evaluare a riscurilor de accidentare;

·  tematica instruirii şi instrucţiuni proprii în vederea completării reglementărilor de sănătate şi securitate în muncă;

·  fişele de instruire individuală care fac referire la sănătatea şi securitatea în muncă;

·  fişele de post cu sarcini SSM;

·  aviz ISCIR;

·  autorizaţie personal;

·  dovada implementării măsurilor pentru protecţia împotriva electrocutării.

Cele mai citite articole

You may also like