Home Trenduri Birou de proiectare – Case si cabane private

Birou de proiectare – Case si cabane private

by BeCool

Proiectarea unei case private este un serviciu complex care include mai multe elemente (etape) importante. Cronologic, proiectantii incep sa lucreze la un proiect pentru orice cabana prin primirea datelor de intrare de la client. Pentru a intelege dorintele clientului, este potrivita o fotografie a unei case deja construite, un desen liber de mana sau un decupaj dintr-o revista. 

Dorintele iti sunt acceptate la un birou de proiectare, precum Cross Design. Aceste schite vor fi comparate cu cerintele documentelor de reglementare, se va determina locatia optima a casei pe santier si se va crea un proiect cu adevarat de inalta calitate al unei case private. 

Realizarea schitei

Prima sectiune a proiectului se numeste schita. Include solutii de planificare si imagini ale fatadelor casei. Pentru crearea lor, biroul de proiectare are nevoie de date precum, dimensiunea terenului si a casei, aspectul dorit, numarul de camere, varsta si nevoile viitorilor locuitori ai casei sau cabanei. 

In aceasta etapa, este important sa se plaseze corect casa pe santier pentru a evita problemele atunci cand se interactioneaza cu autoritatile de reglementare si cu vecinii. De asemenea, aici este important sa se obtina aprobarea clientului pentru aspectul exterior al fatadelor si sa se ia in considerare particularitatile materialelor peretilor si de finisare.

A doua sectiune a proiectului se numeste sectiunea de lucru

Cele mai citite articole

Contine toate informatiile tehnice necesare. In special, acestea includ: planuri de etaj din zidarie ale cladirii, amplasarea ferestrelor, usilor de intrare si de balcon, nodurile de fundatie, un plan de credite ipotecare pentru efectuarea comunicatiilor in casa, o diagrama a podelelor intre podele si a curelelor de descarcare si multe altele. 

Proiectul de lucru al unei case private permite antreprenorilor (specialisti in lucrari de fundatie, zidari, acoperisuri, electricieni) sa isi desfasoare mai precis partea de lucru si, sub rezerva executarii lor cu atentie, se economisesc semnificativ banii clientului.

Proiectarea unei cladiri rezidentiale individuale: caracteristici importante

Atunci cand se proiecteaza cladiri rezidentiale individuale pentru clienti, se iau intotdeauna in considerare caracteristicile specifice care afecteaza confortul cladirii in viitor. Primul lucru de luat in considerare este stilul, numarul de etaje si dimensiunea casei. Casa ar trebui sa fie nu numai calda si incapatoare, ci si frumoasa ca aspect. In mod ideal, o casa ar trebui sa ramana moderna (nu demodata) in urmatorii 20-30 de ani.

A doua caracteristica importanta de luat in considerare de un birou de proiectare este cine va locui in casa. Clientul este intrebat cati oameni si ce varsta vor avea locuitorii casei, daca vor avea nevoie de spatii separate, daca merita sa fie lasat un spatiu pe santier pentru a extinde casa in viitor.  Daca un membru al familiei lucreaza de la distanta, este mai bine sa se prevada sali de lucru separate in proiectul casei sau cel putin zone de lucru in alte incaperi.

Cele mai citite articole

You may also like