Home Stiri Ce să faci în cazul unei mașini de spălat care miroase urât?

Ce să faci în cazul unei mașini de spălat care miroase urât?

by BeCool

Dacă mașina ta de spălat miroase mai puțin a rufe proaspete și mai mult a mucegai sau nămol, iată aici câteva sfaturi pentru a elimina mirosurile neplăcute! Acestea sunt cauzate, în mod obișnuit, de o combinație de mucegai și bacterii. În timp, spuma de săpun, murdăria, uleiul corporal și părul rămân blocate în garniturile și distribuitoarele mașinii de spălat. Fără o curățare regulată, o mașină de spălat ajunge să miroasă foarte urât.

Cum să reîmprospătați o mașină de spălat care miroase urât?

 

  • Curățați dozatoarele de săpun, înălbitor și balsam.

Odată folosite acele sertărașe, acolo rămâne adesea apă stagnantă între cicluri (ce reprezintă un teren propice pentru mucegai). Folosiți o periuță de dinți veche pentru a intra în crăpăturile dozatoarelor și un curățător de țevi pentru a scoate acumulările depuse în interior.

Dacă aveți o mașină de spălat cu încărcare frontală, ștergeți cu grijă în jurul garniturii de cauciuc cu o cârpă umedă, apoi folosiți un prosop de bumbac pentru a îndepărta murdăria.

La mașinile de spălat cu încărcare superioară, acordați o atenție deosebită în jurul ușilor deoarece acolo  tinde să se formeze murdăria. După ce ați terminat de frecat părțile exterioare, este timpul să treceți la cuvă.

  • Dezinfectați mașina de spălat urât mirositoare cu înălbitor cu clor.

Înălbitorul de clor este cea mai bună soluție pentru a distruge mucegaiul, deci este foarte eficientă pentru o mașină de spălat care miroase urât. Luați măsurile de precauție adecvate atunci când folosiți înălbitorul și nu-l amestecați cu alți detergenți.

Cantitatea de înălbitor pe care ar trebui să o folosiți depinde de mașina de spălat pe care o dețineți; dacă doriți să o schimbați, găsiți modele variate pe altex.ro. Turnați 4 căni de înălbitor la o mașină cu încărcare superioară sau 2 căni la o mașină cu încărcare frontală, apoi porniți un ciclu de spălare la cea mai mare temperatură posibilă. După ce cuva s-a umplut, opriți ciclul de spălare și lăsați apa cu înălbitor să stea timp de 30 de minute. După acest răstimp, puteți relua spălarea; adăugați procesului și un ciclu de clătire pentru a elimina toate urmele de înălbitor.

  • Îndepărtați orice miros persistent prin spălarea cu oțet.

Oțetul este un deodorizant excelent, dar poate și îndepărta acumulările de apă dură și resturile de bacterii. Trebuie doar să setați mașina de spălat pe cel mai fierbinte program, apoi adăugați 4 căni de oțet alb simplu, neapărat, la o mașină cu încărcare superioară sau 2 căni la un model cu încărcare frontală. Nu e nevoie să amestecați alți detergenți, oțetul acționează singur și cât se poate de eficient!

Reluați procesul de mai sus: umpleți cuva cu apă, apoi opriți ciclul de spălare pentru 30 de minute. La urmă, reluați spălarea până la final.

  • Clătiți tamburul prin efectuarea unei spălări cu apă caldă.

Cele mai citite articole

După finalizarea spălării cu oțet, clătiți tamburul folosind un ciclu de autocurățare cu apă fierbinte. Dacă mașina dumneavoastră de spălat nu are această setare, puteți folosi un ciclu lung de spălare cu apă caldă. Rularea un ciclu de spălare de întreținere cel puțin o dată pe lună pentru a preveni apariția mirosurilor din mașina de spălat pe viitor.

Asigurați-vă că mașina dumneavoastră de spălat este complet goală înainte de a începe spălarea de întreținere și adăugați, dacă doriți, un detergent pentru a ajuta la eliminarea mai multor bacterii și mirosuri decât folosirea apei calde simple.

2.     Verificați dacă există o problemă la conducta de scurgere

Dacă mașina dvs. de spălat miroase a canalizare chiar și după ce o curățați, este posibil ca problema să fie o înfundare a conductei de scurgere. Dacă vă încumetați să desfundați singuri conducta, începeți prin deconecta alimentarea cu energie electrică a mașinii de spălat. Apoi, scoateți furtunul de scurgere din conducta verticală și folosiți un burlan sau șarpe de scurgere. Împingeți-l încet în țeavă și, când întâlniți rezistență, rotiți șarpele pentru a îndepărta blocajul. Folosiți un furtun de grădină pentru a trece apă prin țeavă și a confirma că aceasta este acum curată, apoi efectuați un ciclu de testare.

3.     Folosiți tablete pentru dedurizarea apei

Folosiți tablete de dedurizare a apei pentru a preveni acumulările urât mirositoare în mașina de spălat. Mineralele dizolvate care se găsesc în apa dură se acumulează în timp, formând calcarul ce poate deteriora componentele interne ale unei mașini de spălat. În plus, bacteriile care trăiesc în calcarul acumulat au un miros foarte urât.

            4.       Îndepărtați hainele ude imediat după spălare

Dacă observați că hainele dvs. încă miros după spălare, e posibil să fie din cauză că le lăsați prea mult timp în mașina de spălat, o greșeală frecventă. Rufele lăsate umede în mașina de spălat peste noapte pot începe să dezvolte mucegai.

După ce ați luat toate aceste măsuri de mai sus, cu siguranță mirosul acela urât nu va mai exista și vă veți putea bucura din nou de rufe proaspăt mirositoare!

Sursă foto: Pixabay.com

Cele mai citite articole

You may also like