Home Diverse Balustrada din sticlă: care sunt avantajele ei?

Balustrada din sticlă: care sunt avantajele ei?

by BeCool

Balustrada din sticlă: care sunt avantajele ei?

Funcțiile principale ale balustradelor sunt de a asigura locuri potențial periculoase, cum ar fi acoperișul, terasa, balconul sau scările. Cunoscut și ca bară de protecție, acest element de securitate este mai presus de toate funcțional. Cu toate acestea, chiar dacă trebuie să instalezi o balustradă în casa ta, nimic nu te împiedică să optezi pentru un element realizat într-un material de design care se adaptează perfect decorului tău. Deși este adevărat că există o mare varietate balustrade, balustrada de sticlă se bucură de un esteticism unic și de o rezistență deosebită.

Care sunt principalele avantaje ale unei balustrade din sticlă?

Principalul avantaj al sticlei este că este un material care se potrivește perfect cu stilul contemporan care este prezent în multe case. În plus, sticla aduce o notă ușoară semnificativă în camera în care este instalată. În cele din urmă, sticla are particularitatea de a da o impresie de măreție. Într-adevăr, datorită transparenței sale, sticla face posibilă observarea unui loc fără ca un câmp vizual să fie blocat. De fapt, ai impresia că suprafața camerei este mai mare.

Unele balustrade profită de acest fenomen de transparență pentru a oferi elemente de securitate foarte minimaliste. Dacă ai o casă cu vedere la un peisaj somptuos, este posibil să ai instalată o balustradă dintr-un cadru din oțel inoxidabil sau din lemn. Iată câteva modele de scări interioare.

Sticla: un element incredibil de securitate

Cele mai citite articole

Este clar că sticla este unul dintre elementele esențiale ale balustradei pentru consumatori. Nu mulți oameni știu acest lucru, dar sticla este de fapt un material foarte puternic. Într-adevăr, în funcție de tipul de sticlă utilizat, în funcție de grosimea sticlei și în funcție de tehnica de fabricație utilizată, este posibil să se facă o sticlă extrem de rezistentă. Realizarea unei balustrade de sticlă necesită experiență și know-how unic.

Care sunt punctele de luat în considerare înainte de a cumpăra o balustradă de sticlă?

În ceea ce privește izolația termică și acustică, performanța sticlei poate fi deosebit de impresionantă. Cu toate acestea, este important să știi că sticla este un material scump al cărui preț variază în funcție de criterii precum grosimea, finisajul și calitatea. Există trei tipuri principale de sticlă utilizate la fabricarea barelor de protecție.

Sticla călită este mai puternică decât sticla convențională, dar are încă unele puncte slabe. Acest tip de sticlă este utilizat pentru barele de protecție cu un singur picior sau pentru gardurile de la piscină. Sticla laminată este sticla utilizată pentru a reține oamenii în caz de cădere. Această sticlă este ținută de o foaie de PVC care îi va permite să nu se spargă în mii de bucăți după un impact. În cele din urmă, sticla laminată întărită este un tip de sticlă care este de 6 până la 8 ori mai puternică decât sticla convențională. Acest tip de sticlă este apreciat pentru rezistența sa, dar și pentru durabilitatea sa.

Cele mai citite articole

You may also like