Home Stiri Centrala electrică și magnetita

Centrala electrică și magnetita

by BeCool

Centrala electrică și magnetita

O centrală electrică pentru încălzire este un tip de echipament de încălzire autonom, care este perfect pentru încălzirea unei case sau a unui apartament. Astfel de dispozitive se caracterizează prin siguranță ridicată la incendiu și ușurință în utilizare. Poți instala o centrală electrică de uz casnic oriunde în casă. Astfel de dispozitive sunt foarte compacte și sunt montate cel mai adesea pe perete.

Centrale electrice – Avantaje

Rentabilitate. Electricitatea este unul dintre cei mai ieftini combustibili și chiar dacă astăzi costul său este mai mare decât costul gazului, în cele din urmă va fi mult mai profitabil să întreții o centrală electrică, datorită consumului său redus de energie și eficienței ridicate.

Securitate. Centralele electrice nu folosesc flacără deschisă, și prin urmare, riscul de incendiu accidental este complet exclus.

Nu este necesar un sistem de ventilație. Apa este încălzită folosind un element de încălzire special care nu emite produse de ardere sau mirosuri neplăcute.

Cele mai citite articole

Disponibilitate. Astăzi poți cumpăra o centrală electrică în diferite segmente de preț. Costul unei centrale electrice este influențat de parametri precum, puterea și funcționalitatea. Deși există și centrale termice cu circuit unic (exclusiv pentru încălzire), totuși, se utilizează centralele electrice cu circuit dublu, adică cele care permit, de asemenea, și încălzirea apei. Cu cât este mai compactă și dispune de o selecție mai mare de setări, cu este mai scump modelul. 

Ușurință în utilizare. Pentru funcționarea centralei electrice, nu sunt necesare cunoștințe sau abilități speciale. Producătorii de echipamente de încălzire autonome s-au asigurat că utilizarea dispozitivelor lor este cât mai ușoară posibil. Vei putea regla în mod independent puterea de încălzire de care ai nevoie și astfel poți controla consumul de energie electrică.

Magnetita și avantajele filtrului antimagnetită

Filtrul magnetite este bazat pe un principiu fizic utilizat în tehnologia cu magnet permanent. Dispozitivul în sine constă dintr-un cilindru metalic în care există mai multe bare cu proprietăți magnetice permanente, rezistente la temperaturi ridicate și factori agresivi. Când apa trece prin acest dispozitiv, un câmp magnetic foarte puternic determină disocierea moleculară a sărurilor solide (ioni de calciu și magneziu), transformând cristalele de calciu într-un precipitat pulbere foarte fin, care este ținut în suspensie, prevenind astfel formarea crustelor de calcar.

Filtrul magnetită este un dispozitiv conceput pentru a separa cristalele de calcar de apă folosind un câmp magnetic. Filtrul nu îndepărtează sărurile minerale din apă, dar împiedică aplicarea acestora pe conducte sau alte aparate electrice. Acest lucru previne defectele cauzate de apă dură, apă caldă, echipament sanitar, încălzitoare de apă, centrale termice sau aparate de uz casnic. Dedurizarea apei cu filtru magnetită oferă următoarele avantaje: îmbunătățește calitatea apei potabile, ajută la creșterea eficienței energetice a sistemului de încălzire, asigură o durată lungă de viață a aparatelor de uz casnic, cum ar fi mașinile de spălat sau robinetele sanitare.

Apa cu magnetită provoacă multe inconveniente și daune, iar pe termen mediu și lung ajută la creșterea costurilor de întreținere, exploatare sau reparații. Prin instalarea unui filtru antimagnetită, vei profita de costurile mai mici de întreținere ale centralei termice, în special. Depunerile din sistemul de încălzire afectează transportul optim de apă și duc la pierderi semnificative de căldură.

Cele mai citite articole

You may also like