Home Stiri 5 idei spectaculoase pentru amenajarea unei grădini

5 idei spectaculoase pentru amenajarea unei grădini

by BeCool

Să locuiești la casă și să ai o grădină reprezintă adevărate privilegii de care mulți și-ar dori să se bucure. O curte proprie îți permite să-ți amenajezi un loc în care să te relaxezi în timpul liber, să-ți savurezi cafeaua în diminețile de vară sau să stai la povești până târziu alături de prieteni. 

Cum faci să transformi un spațiu exterior într-o grădină frumos amenajată? Avem pentru tine câteva idei spectaculoase și ușor de pus în practică: 

Creează un colț intim de relaxare în grădina ta 

În cazul în care ai o grădină în curtea din spatele casei și o ieșire direct acolo, atunci trebuie să-ți amenajezi un colț de relaxare. Poți apela la un foișor din lemn sau pur și simplu poți folosi garduri pentru grădină cu care să îngrădești zona.

Dacă îți amenajezi colțul de relaxare lângă gardul vecinilor, îți recomandăm să folosești panouri decorative ce imită foarte bine gardul natural. Vorbim de un gard viu artificial, ce îți va asigura toată intimitatea de care ai nevoie, care se instalează rapid și care nu necesită niciun fel de întreținere. Va rezista inclusiv peste iarnă, căci nu se decolorează și, în plus, are un efect vizual ideal, putând fi amplasat pentru a ascunde betonul sau lemnul erodat. Ai la dispoziție varianta de gard viu artificial spring, 100x200cm, cu șipci de lemn incluse, pe care sunt atașate frunze, și care sunt îmbinate în așa fel încât panoul să devină ajustabil. Adică pe măsură de panoul se lungește, devine mai mic în înălțime. De asemenea, poți opta și pentru gard viu artificial summer, 100×200, cu aceleași caracteristici, dar și cu flori artificiale incluse, ideal pentru un decor multicolor. 

Investește în piese de mobilier de grădină

Cele mai citite articole

După ce ai delimitat spațiul din grădină, amenajează-l cu câteva piese de mobilier de exterior. O masă pentru cafea, câteva scaune confortabile sau un balansoar sunt doar câteva dintre ideile din care să alegi. De asemenea, investește și într-o umbrelă de soare sau într-o prelată care să te protejeze și de ploaie în timpul verii, atunci când vrei să petreci timp în grădină.

Adaugă bulbi de flori de primăvară 

După ce ai terminat cu zona de relaxare, continuă amenajarea grădinii prin adăugarea florilor. Poți alege plante în ghivece colorate, pe care să le prinzi pe suporturi din lemn. În această situație va trebui să ții cont că în sezonul rece acestea vor avea nevoie de un adăpost. Iar în cazul în care îți dorești ca la începutul primăverii să ai curtea plină de flori colorate, tot ce trebuie să faci este să plantezi bulbi de zambile, narcise, lalele sau lăcrămioare. Pe lângă aspectul lor vesel, acestea te vor ademeni și cu mirosul plăcut. 

Plantează arbuști și pomi fructiferi

Iar ca să te bucuri de o grădină verde în cea mai mare parte din an, plantează arbuști precum tuia. Aceștia cresc foarte repede și nu au nevoie de îngrijire specială. Rămân verzi chiar și în timpul iernii și sunt extrem de rezistenți inclusiv la zăpadă. Și dacă spațiul îți permite, plantează și câțiva pomi fructiferi. Va dura destul de mult până vor crește și vor rodi, însă vei avea o foarte mare satisfacție să mănânci cireșe, vișine sau mere dintr-un copac plantat cu propriile mâini. 

Construiește alei din piatră naturală printre gazon

Dintr-o grădină frumos amenajată nu poate lipsi gazonul, pe care se vor juca cei mici și pe care îl vei admira ori de câte ori ieși din casă. Dar pentru a da un aer și mai spectaculos curții îți recomandăm să construiești câteva alei din piatră naturală. Combinația de piatră și gazon este modernă și extrem de populară, mai ales că poți păși pe alee imediat după ploaie, de exemplu. 

Pentru amenajarea unei grădini ai nevoie de puțină imaginație și de identificarea unor elemente pe gustul tău. Îți plac florile de primăvară, atunci plantează câțiva bulbi toamna. Vrei să-ți savurezi cafeaua în aer liber? Atunci creează un spațiu de relaxare. Inspiră-te și din ideile de mai sus și transformă-ți curtea în cea mai spectaculoasă grădină. 

Cele mai citite articole

You may also like