Home Stiri 3 aspecte importante de care sa tii cont atunci cand cumperi un ghiozdan

3 aspecte importante de care sa tii cont atunci cand cumperi un ghiozdan

by BeCool

Pe piata exista o gama diversificata de ghiozdane de foarte buna calitate pe care parintii le pot achizitiona pentru copiii lor, insa pentru a-l alege pe cel potrivit din multitudinea de optiuni, este recomandat sa se tina cont de mai multe aspecte importante, astfel incat ghiozdanul sa il ajute pe copil si sa ii fie util.

Ghiozdanul trebuie sa fie ergonomic si sa distribuie corect presiunea

Atunci cand copilul este in crestere, oasele lui se modifica vazand cu ochii, dar asta inseamna si ca sunt mai maleabile. Un ghiozdan care nu distribuie corect greutatea poate determina probleme majore cu spatele copilului, care poate acuza dureri lombare, dureri de umeri sau care poate incepe sa stea in pozitii vicioase. 

Cele mai citite articole

Prin urmare, este recomandat un ghiozdan cu spatarul tare, care poate distribui uniform greutatea, pentru a evita dispunerea presiunii pe cele mai sensibile parti ale coloanei vertebrale. Parintii trebuie sa fie foarte atenti si la greutatea pe care copilul trebuie sa o transporte astfel incat aceasta sa nu fie foarte mare.

Materialele trebuie sa fie de buna calitate

Materialul din care este facut ghiozdanul trebuie sa aiba o calitate buna, astfel incat sa nu existe riscul ca produsul sa se rupa in timpul utilizarii. Pe langa disconfortul pe care l-ar putea crea, un astfel de accident poate genera si unele probleme de imagine copilului, iar elevii sunt foarte interesati de acest aspect. Daca ceilalti colegi rad atunci cand ghiozdanul se rupe sau incep sa glumeasca pe tema asta, imaginea de sine a copilului va avea de suferit.

Ghiozdanul trebuie sa aiba o compartimentare buna

O buna compartimentare il ajuta pe elev sa isi puna toate lucrurile in ordine si sa le gaseasca mai usor. In plus, aceasta compartimentare vine cu efecte pe termen lung deoarece un copil care invata sa aiba grija de propriul ghiozdan si sa isi tina lucrurile mereu in ordine va face asta si cu propria camera, iar mai tarziu, in viata de adult, va fi mai responsabil si mai atent la detalii. Deci, se poate spune ca o buna compartimentare a ghiozdanului ajuta utilizatorul pe termen lung.

Cele mai citite articole

You may also like