Home Trenduri Produsele pe care le folosești îți pot perturba echilibrul în zona intimă! Iată cum

Produsele pe care le folosești îți pot perturba echilibrul în zona intimă! Iată cum

by BeCool

Nu toate produsele de igienă sunt potrivite pentru zona intimă. Dacă un gel de duș parfumat îți face diminețile mai pline de energie, pentru zona intimă ai nevoie de produse organice, blânde cu pielea.

Orice produs prea acid/alcalin, sau care conține substanțe chimice toxice pentru zona ta intimă, îți poate provoca dezechilibre ce duc la iritații, alergii și alte simptome neplăcute.

Cum menții echilibrul florei vaginale?

Echilibrul în zona intimă poate fi perturbat de numeroși factori. Printre aceștia se numără și produsele de îngrijire intimă pe care le folosești, fie că vorbim de șervețele umede, geluri intime, absorbante sau tampoane.

Când sunt folosite frecvent, acțiunea lor devine mult prea agresivă pentru mucoasa genitală și astfel apar iritațiile, însoțite sau nu de senzații de mâncărime sau usturime.

Frecvența cu care folosești produsele de igienă intimă nu este singura problemă. Ci și calitatea lor. De preferat este să alegi doar produse fără parfum, hipoalergenice și testate dermatologic. Evită și produsele care conțin dioxină, clor sau plastic, în special atunci când ești la menstruație.

Cele mai citite articole

Din fericire, pe piață există și produse din ingrediente 100% naturale, sigure pentru sănătatea ta. Așa cum sunt tampoanele din bumbac Enroush, care conțin 100% bumbac organic certificat GOTS și 100% fibre naturale.

Cum știi că produsele pe care le folosești îți perturbă echilibrul în zona intimă?

Așa cum am menționat, produsele de curățare pe care le folosești pentru mâini, păr sau corp, în general, nu sunt potrivite și pentru zona intimă. Dacă în ceea ce privește igiena vaginului, ea mai bună soluție este să îl lași să se curețe singur, zona din exteriorul organelor genitale trebuie spălată doar cu produse care nu usucă sau irită pielea.

Un astfel de produs este gel intim Enroush cu ingrediente naturale, fără parabeni, sulfați, parfumuri sau alergeni. Cu pH neutru, efect antibacterian și antiseptic, gelul intim Enroush asigură imunitatea pielii și protejează echilibrul intim cu o eficiență de 87% împotriva infecțiilor cu Candida albicans.

Un semn evident că ceva nu este în regulă cu flora ta vaginală este schimbarea mirosului în zona intimă. O vulvă sănătoasă are un miros specific, unic pentru fiecare femeie. În mod natural e ușor sărat, dulce, de mosc, sau chiar metalic în perioada menstruală. Dacă se modifică brusc, devine neplăcut și persistă, este un semn al unui pH modificat. Mai ales dacă e însoțit de mâncărimi, roșeață, secreții vaginale neobișnuite, usturime la urinare sau durere după actul sexual.

Prin urmare, este foarte important ca produsele care intră în contact cu zona ta intimă să nu-ți modifice pH-ul natural, ci să-i susțină valoarea naturală astfel încât să fii protejată în permanență.

Cele mai citite articole

You may also like