Home Stiri Descoperă 4 curiozități despre compania LEGO

Descoperă 4 curiozități despre compania LEGO

by BeCool

Compania LEGO a ajuns să domine piața de jucării datorită unicității lor. Aceștia au reușit să creeze o nișă care a dat naștere, cu timpul, jocurilor de tipul “diy”, care în română s-ar traduce jocuri pe care de faci tu. Pentru a înțelege conceptul, gândește-te la diferențele dintre Monopoly și LEGO. Monopoly vine cu o tablă de joc și poţi începe o rundă imediat, în schimb LEGO trebuie construit de la zero și poate dura câteva ore bune.

   Distracția nu vine doar de la produsul final, deşi mulţi asta ar crede, distracția este reprezentată de procesul construirii. Așadar, pentru a afla cât mai multe informații despre această companie, ce a luat naștere în Danemarca, citește acest articol până la final.

Iată 4 curiozități pe care probabil nu le știai despre celebrele LEGO 

  1. Istoric scurt

Compania a fost concepută de un danez, pe nume Ole Kirk Kristiansen în jurul anilor 1930. Acesta era de meserie tâmplar. Iar pentru proiectele lui, făcea schițe la o scară mult mai mică. Așadar, aceste proiecte în miniatură deveneau uși, dulapuri, mese şi tot felul de alte obiecte de mobilier. În acest fel, Ole a descoperit că adoră să lucreze cu schiţe minuscule și acest fapt i-a stârnit o idee. A început să vândă case și cărămizi de lemn, cu care copiii aveau ocazia să se joace. Aveau să treacă aproximativ 25 de ani până când LEGO au ajuns să fie făcute din plastic.

  1. Compania a trecut prin mai multe “probe de foc”

Fabrica LEGO a trecut de 3 ori prin incendii, iar Ole nu s-a dat bătut niciodată, dând dovadă de încredere în proiectul său. Primul incendiu a fost cauzat de copii acestuia, dintr-o neatenţie. Nu a vrut să se dea bătut, așa că a construit o fabrică și mai mare decât precedenta. Soarta nu a fost de partea acestuia, deoarece a fost afectat de o criză economică ce l-a dus aproape în faliment. În timpul războiului, fabrica lui a ars din nou. A revenit cu încă o fabrică. Se spune ca a 3 a oară este cu noroc. Asta se poate spune și despre succesul LEGO, deoarece după ultimul incendiu din anul 1960, fabrica nu a mai ars niciodată.

  1. De ce figurinele sunt galbene?

Cele mai citite articole

Te-ai întrebat vreodată acest lucru? Cu siguranță există o explicație și pentru asta! Când cineva se gândește la jocurile LEGO distractive, primul lucru pe care și-l imaginează sunt figurinele de culoare galbenă. Compania a afirmat că galbenul este o culoare neutră a pielii, iar în acest fel, fiecare persoană poate să decidă cărei rase aparține acea figurină. Însă, compania, odată cu lansarea colecției Harry Potter, a decis sa le producă bazate pe oameni cu diferite etnii și culori ale pielii. Dacă ești în căutarea seturilor LEGO, poți accesa site-ul altex.ro.

  1. Există măsuri de protecţie a copiilor?

Conglomeratul LEGO afirmă că figurinele au special făcută o gaură în cap pentru a permite ventilaţia normală în cazul în care un copil o înghite. Acest fapt demonstrează atenția foarte mare la detalii pe care o are fiecare piesă LEGO. 

   În concluzie, LEGO a devenit atât de popular în ziua de astăzi datorită ingenioziatăţii lui Ole Kirk. Acesta a refuzat să se dea bătut și a putut duce compania la nivel mondial. Așadar, nu trebuie niciodată să te oprești din a-ţi urmări visul!

Sursa foto: unsplah.com

Cele mai citite articole

You may also like