Home Trenduri Cum să te recuperezi după operația de implant mamar

Cum să te recuperezi după operația de implant mamar

by BeCool

La recuperarea după implantul mamar, accentul se pune în primul rând pe odihnă și relaxare adecvată. Aceasta este singura modalitate de a reduce la minimum riscul de complicații postoperatorii. În plus, pacientele pot susține rezultatul operației prin reguli simple de comportament. Pentru ca procesul de vindecare să poată avea loc cât mai repede posibil, în plus față de controalele periodice la Clinica de Chirurgie Plastică Dr. Panțuru, pacienta trebuie să ia și alte măsuri importante.

Ambulatoriu sau internată după operația de mărire a sânilor?

Operația de mărire a sânilor are loc sub anestezie generală și pune o anumită presiune asupra corpului. Prin urmare pacienta rămâne de obicei în clinică imediat după operație. Durata exactă a șederii poate varia de la o persoană la alta. În majoritatea cazurilor, se recomandă ca pacienta să fie internată la spital timp de două până la trei zile. În cazul în care apar complicații neașteptate, echipa experimentată a clinicii poate iniția măsuri adecvate într-un stadiu incipient și, astfel, previne consecințele grave pe termen lung. Dacă pacienta se simte bine fizic după câteva zile în clinică, având în vedere circumstanțele, ea poate fi externată pentru a merge acasă. Cu toate acestea, examinările regulate de urmărire ar trebui cu siguranță respectate.

Durere după mărirea sânilor

După ce anestezia a dispărut, sânii pot deveni tensionați și foarte sensibili la atingere. Chiar și durerea ușoară până la moderată este un efect secundar normal al tratamentului, mai ales în primele zile și săptămâni după operație. De obicei, durerea poate fi ameliorată cu medicamentele disponibile în comerț. În discuțiile cu medicul curant, pacientele pot aborda intensitatea simptomelor în orice moment, astfel încât medicul specialist în chirurgie plastică și estetică să poată oferi asistență individuală suplimentară.

Măsură specială de îngrijire ulterioară – sutienul de sprijin special

În primul rând, zona este protejată cu un bandaj moale. După câteva zile, acesta va fi schimbat cu un sutien de sprijin special. Pacienta poartă acest sutien timp de aproximativ șase săptămâni, atât ziua cât și noaptea. Poate fi recomandabil să porți sutienul încă două-trei săptămâni în timpul zilei și să-l scoți noaptea. Îmbrăcămintea de compresie este utilizată după procedura chirurgicală pentru a menține la o intensitate redusă durerea și disconfortul după operație, inclusiv umflături și vânătăi. După operația de mărire a sânilor, sutienul special asigură, printre altele, că zona tratată este oarecum protejată și implanturile rămân în poziția dorită. De asemenea,  susține și forma naturală.

Sfaturi pentru îngrijirea ulterioară la domiciliu

Cele mai citite articole

La domiciliu este deosebit de important ca pacientele să rămână în repaus timp de o săptămână. De asemenea, trebuie să evite să ridice sarcini grele timp de cel puțin cinci săptămâni. În plus, brațele nu trebuie întinse peste umeri, deoarece acest lucru poate duce la tensiune și durere. În primele câteva zile după operație, este recomandabil să te întinzi pe spate și să te ridici ușor pe partea superioară a corpului. Acest lucru va reduce riscul de umflare și vânătăi. 

Tipuri de implant mamar la Clinica Dr Panțuru

La Clinica de Chirurgie Plastică Dr. Panțuru se pot solicita următoarele tipuri de implanturi mamare:

În funcție de compoziție, implanturile mamare pot fi cu ser fiziologic (saline) și cu cu silicon.

În funcție de forma lor pot fi rotunde sau alungite (anatomice).

În funcție de textura lor, implanturile pot fi netede sau texturate.

Cele mai citite articole

You may also like