Home Diverse Cum să alegi mărimea potrivită a tocului pentru pantofii de damă

Cum să alegi mărimea potrivită a tocului pentru pantofii de damă

by BeCool

Pantofii cu toc sunt sexy, eleganţi şi confortabili – de ce nu! Cu siguranță nu există vreo femeie care să nu aibă cel puțin o pereche de pantofi din piele naturala cu care să cucerească inimile bărbaților. 

O femeie care poartă o pereche de pantofi stiletto cu toc înalt și de calitate, se va simți mai frumoasă şi mai încrezătoare. Și va fi minunată în fiecare zi dacă va alege un model care să i se potrivească. 

Cum se alege mărimea potrivită a tocului pentru pantofii de damă?

  • un toc până la 4 cm – este ideal pentru purtarea de zi cu zi, definit ca optim pentru corpul feminin. Distribuie greutatea în mod egal și nu creează tensiune la picioare. Multe persoane cred că un astfel de toc este o opțiune mai bună decât adidașii cu talpa ortopedică.
  • un toc de la 5 la 8 cm – este extrem de feminin și ideal pentru combinarea cu rochii, fuste și pantaloni eleganți. Este foarte potrivit pentru fiecare zi – unele doamne poartă un astfel de toc tot timpul și se simt bine.
  • un toc de la 10 la 15 cm – reprezentantele mai curajoase ale sexului frumos știu că această decizie este destul de îndrăzneață și chiar extremă, dar există ocazii care necesită pantofi cu toc foarte înalt. Oricât de confortabil ar fi pantoful cu un astfel de toc,  nu există nicio modalitate de a scăpa de oboseală la sfârșitul zilei și, în unele cazuri, chiar și după câteva ore. Un astfel de model se recomandă a fi purtat cât mai rar. 
  • un toc peste 16 cm – femeile poartă astfel de tocuri în cazuri foarte rare, de obicei atunci când mișcările lor sunt limitate și nu trebuie să meargă prea mult. Un pantof cu un astfel de toc este potrivit pentru fotografii şi are mai mult un rol decorativ, deoarece piciorul arată tare bine.

Ce mărime a tocului să porți în funcție de înălțime

Pentru o stare de spirit bună și un confort complet, se va alege în primul rând un magazin de încredere, cu o reputație bună, al cărui nume este cunoscut de toată lumea. Acest loc devine preferat pentru doamnele care vor să arate întotdeauna bine. Fie din vanitate sau doar pentru că se simt bine – nu contează!

Cele mai citite articole

Pentru o femeie mică de înălțime se recomanda alegerea unui toc mic și mediu, de cel mult 8 cm. Deși multe femei cred că dacă poartă un toc de peste  8 cm, acesta va crea iluzia că sunt mai înalte – rezultatul va fi, de fapt, tocmai invers: tocurile înalte vor scoate în evidență faptul că persoana este scundă.

Doamnele care deţin o înălțime medie sunt cele mai avantajate din acest punct de vedere. Ele pot purta orice fel de toc: mic, mediu sau înalt. Însă specialiştii în modă le sfătuiesc să nu poarte un toc mai înalt de 12 cm.

Pentru femeile înalte, tocurile medii, de 5-8 cm pot fi cea mai bună alegere. De asemenea, tocurile înalte, de peste 8 cm, pot crea un look armonios.

Cele mai citite articole

You may also like