Home Diverse Lumină mare pentru o cameră mică

Lumină mare pentru o cameră mică

by BeCool

Când o cameră mică mai este și întunecată, poți avea impresia că nu ai aer, că vrei să evadezi dintr-un spațiu care pare că te apasă. Câteva ajustări în ceea ce privește decorul și iluminarea…și lucrurile se schimbă complet. Camera, deși mică, poate deveni mult mai luminoasă și, în același timp, mai plăcută. Indiferent dacă acest lucru poate însemna schimbarea culorilor, a elementelor de decor sau a corpurilor de iluminat, important este că există o soluție pentru iluminarea unei camere mici.

O cameră mică poate părea și mai mică decât este mai ales prin aglomerarea de obiecte mai mult sau mai puțin utile. Acestea perturbă armonia vizuală a  interiorului, iar dacă te afli în această situație, poți începe cu o curățenie în genul celei de primăvară. Dacă ai multe rafturi, alege cutii de depozitare care să te ajute să găsești mai repede lucrurile și în același timp să ofere impresia de ordine și de spațiu liber. 

Nu uita să ascunzi cablurile de la diverse dispozitive care tind să se înmulțească și sunt extrem de neplăcute vederii, iar dacă pe podea este puțin spațiu, nu alege corpuri de iluminat cu sprijin pe podea, ci mai degrabă corpuri de iluminat de perete. Pe lângă faptul că îmbracă pereții cu gust, acestea implică și o adevărată economie de spațiu fără a compromite calitate iluminării artificiale. Poți alege din selecția de corpuri de iluminat în Cluj Napoca un astfel de corp de iluminat care să fie simplu, dar în același timp de efect în ceea ce privește designul obținut.

Cele mai citite articole

De asemenea, încearcă să optezi pentru culori deschise care să reflecte lumina. Este de la sine înțeles că o cameră mică, cu tavan întunecat și perdele sau pereți colorați va fi extrem de dificil de iluminat astfel încât să dea senzația de spațiu vast. Culorile întunecate absorb lumina și, oricât de multe surse de lumină artificială vor fi în cameră, acestea nu vor părea niciodată suficient de luminoase pentru a crea atmosfera dorită. 

Așadar, pe lângă corpurile de iluminat corect alese, poți crea senzația de cameră mică luminoasă și prin schimbarea lenjeriei, covoarelor, perdelelor sau vopselei de pe perete. Pentru un interior plin de viață, te poți juca cu culorile albe sau deschise, iar dacă nu îți place albul poți alege câteva accesorii de decor în culori mai închise care să creeze contrastul perfect.

Pentru un decor luminos, în ceea ce privește corpurile perfect de iluminat, alege abajururile. Acestea îți vor oferi posibilitatea de a aduce în micul spațiu de locuit schimbarea necesară fără a face eforturi uriașe. Poți alege culoarea și materialul în funcție de decorul dorit. Amintește-ți că abajururile reprezintă alegerea perfectă pentru dormitor, spațiul în care se dorește crearea unei atmosfere relaxante, fără a obține, totuși, o cameră întunecată. Acestea sunt ușor de găsit și se potrivesc tuturor gusturilor.

Cele mai citite articole

You may also like