Home Stiri Ce trebuie să fac pentru a beneficia de compensarea facturilor de gaze naturale dacă sunt client Premier Energy Furnizare

Ce trebuie să fac pentru a beneficia de compensarea facturilor de gaze naturale dacă sunt client Premier Energy Furnizare

by BeCool

Ce trebuie să fac pentru a beneficia de compensarea facturilor de gaze naturale dacă sunt client Premier Energy Furnizare

Într-o lume în care costurile energiei sunt tot mai mari, compensarea facturilor la gaze naturale reprezintă o oportunitate valoroasă pentru consumatori să își gestioneze mai eficient cheltuielile lunare. Această practică implică plafonarea prețurilor la gazele naturale pentru consumatorii casnici și oferă avantaje semnificative pentru aceștia. 

  • Ce înseamnă plafonarea prețurilor și cui se aplică

Plafonarea prețului la gaze naturale este o măsură care garantează că niciun client casnic nu va plăti un preț mai mare de 0,310 lei/kWh pentru consumul de gaze naturale, inclusiv taxe, în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2025. 

Această măsură este implementată pentru a proteja consumatorii împotriva creșterilor bruște ale prețurilor și pentru a asigura accesul la energie la prețuri rezonabile.

  • Cum beneficiezi de compensarea facturilor la gaze naturale

Pentru clienții casnici ai Premier Energy Furnizare, beneficiul compensării este automat aplicat, fără a fi necesară inițierea vreunui demers suplimentar. Toți clienții casnici sunt incluși în această schemă de plafonare pentru consumul de gaze naturale înregistrat între 1 aprilie 2022 și 31 martie 2025. Astfel, aceștia vor beneficia de prețuri limitate pentru energia consumată în acest interval de timp.

  • Până când vei primi plafonarea și ce se întâmplă după expirarea acesteia

Conform legislației în vigoare, schema de sprijin privind plafonarea prețurilor la gazele naturale se aplică până la data de 31 martie 2025. După acest termen, noile prețurile vor fi anunțate de furnizor.

Este important să fiți conștienți de această dată limită și să vă planificați finanțele în consecință pentru perioada post-plafonare.

  • Ce trebuie să faci dacă nu observi o reducere de plafonare pe factura ta

Cele mai citite articole

În situația în care nu observați o reducere de plafonare pe factura ta., este recomandat să verifici prețul contractual. Este posibil ca deja să beneficiați de un preț avantajos, mai mic decât prețul plafonat al gazelor naturale. 

Pentru a înțelege mai bine modul în care se calculează factura și prețurile, poți verifica detaliile contractului tău și să contactezi furnizorul pentru clarificări suplimentare.

Exemplu de aplicare a plafonării:

Să luăm în considerare cazul unui client cu un preț contractual al componentei de furnizare a gazelor naturale de 0,350 lei/kWh și un consum de 3.400 kWh. Conform contractului actual, prețul total este alcătuit din: prețul componentei de furnizare a gazelor naturale de 0,350 lei/kWh, tariful de distribuție de 0,03013 lei și tariful de transport de 0,0095 lei, toate fiind supuse TVA-ului de 19%.

Astfel, prețul final contractat, cu toate taxele incluse, este de 0,464 lei/kWh. În mod normal, suma de plată ar fi de 1.577,6 lei pentru un consum de 3.400 kWh.

Datorită plafonării prețurilor, pentru consumul facturat în perioada aprilie 2022 – martie 2025, prețul final va fi limitat la 0,31 lei/kWh. Astfel, clientul va plăti doar 1.054 lei pentru același consum de 3.400 kWh.

În concluzie, compensarea facturilor la gaze naturale prin plafonarea prețurilor reprezintă o măsură importantă pentru protecția consumatorilor și gestionarea eficientă a bugetului familial. Este esențial să fiți la curent cu aceste prevederi și să beneficiați de avantajele oferite pentru a vă asigura confortul și siguranța în ceea ce privește cheltuielile asociate consumului de energie. 

Cele mai citite articole

You may also like