Home Distractie Ce inseamna sa primesti un proiectil in timp ce practici airsoft?

Ce inseamna sa primesti un proiectil in timp ce practici airsoft?

by BeCool

Ce inseamna sa primesti un proiectil in timp ce practici airsoft?

Fiind imaginat in Japonia in anii 1960, airsoft-ul este un sport care presupune sa se traga  bile de plastic de 6 milimetri asupra adversarilor. Acest sport poate fi jucat in echipa. Se practica prin intermediul unor replici de airsoft care reproduc modele reale de arme si pe care le poti cumpara dintr-un magazin airsoft in Bucuresti.

Aceasta activitate poate parea distractiva, dar avand in vedere viteza cu care sunt aruncate bilele si raza lor de actiune , trebuie sa ai grija sa eviti expunerea la vatamari grave atunci cand esti lovit de adversar.

Drept urmare, s-au facut aranjamente, astfel incat fiecare meci dintre amatori sau profesionisti sa se desfasoare in mod satisfacator.

Replicile folosite pentru acest hobby

Aceasta activitate sportiva se practica prin intermediul unor replici cu arc, cu gaz sau electrice care adesea seamana cu o pusca sau un pistol.

Categoria modelului cu arc include trei tipuri de modele de replici : replici de arme de mana, replici de umar (pusca de lunetist si asalt) si replici de pusca cu pompa.

Replicile de gaz se caracterizeaza prin faptul ca, atunci cand jucatorul trage, proiectilul este propulsat de o degajare de gaz.

Replicile electrice permit tragerea in rafale datorita rotatiei unui motor electric care actioneaza un arc si un piston care comprima aerul, care permite propulsia bilei.

Cele mai citite articole

O persoana care doreste sa practice aceasta activitate sportiva trebuie sa inceapa prin a compara cele mai bune replici si a alege modelul de pistoale airsoft care i se potriveste cel mai bine, ceea ce poate sa nu fie neaparat cazul echipamentelor mai mari.

Acesta va fi capabil sa imbunatateasca performanta replicilor sale prin optimizarea calitatii pieselor interne.

Norme de siguranta aplicabile

Indiferent daca este una mica sau una dintre cele mai mari  replici de airsoft,  este imperativ sa iei in considerare faptul ca este incarcata si sa te asiguri absolut ca magazia sa este goala inainte de orice manipulare. Prin urmare, orice replica trebuie utilizata cu cea mai mare precautie.

Pe de alta parte, in niciun caz replica nu trebuie sa vizeze o persoana din afara terenului de joc. Majoritatea accidentelor rezulta din nerespectarea acestei reguli. Aceasta lipsa de conformitate poate duce la sanctiuni penale.

In plus, este necesar sa se evite atingerea declansatorului atata timp cat replica nu este indreptata in mod riguros catre tinta, care trebuie identificata perfect.

Protectie individuala a jucatorului

Este imperativ ca jucatorul sa se echipeze cu urmatoarele echipamente de protectie:

  • Ochelari pentru protejarea ochilor. Acesti ochelari trebuie sa fie aprobati si nu trebuie inlaturati cu orice pret in timpul unui joc pentru a evita riscul de a ajunge bila in ochi.

Urmatoarele sunt optionale:

  • O masca de protectie a fetei, in special pentru a preveni riscul ca dintii sa fie rupti de o bila.
  • Bocanci pentru evitarea riscului de cadere.
  • Manusi de piele pentru protectia mainilor.
  • Genunchiere.

Cele mai citite articole

You may also like