Home Stiri Alege un service de calitate pentru o bună activitate HoReCa

Alege un service de calitate pentru o bună activitate HoReCa

by BeCool

Când alegi un distribuitor de echipamente HoReCa, nu uita să întrebi dacă are și rețeaua de service cu acoperire națională. Este esențial dacă nu locuiești într-un oraș mare din România.

Nu este întotdeauna o misiune ușoară să ai o bucătărie comercială de top, perfect funcțională. Dacă folosești acest echipament în fiecare zi , mai devreme sau mai târziu, ceva blocaje în activitate tot vor apărea. Dacă următorul pas pe care obișnuiești să-l faci este să ridici telefonul pentru a suna tehnicianul de service, această postare este pentru tine.

Acest lucru se datorează faptului că, chiar dacă ai instrumentele potrivite și un kit de cunoștințe de bază și ai putea gestiona singur cele mai frecvente defecțiuni ale echipamentelor pentru orice, de la plite la friteuze la încălzitoare la robinete. 

4 aspecte pentru care ai nevoie să ții seama că echipamentului tău frigorific să meargă corect:

1. curățarea bobinelor de condensare și evaporare;

2. verificarea consumului/tensiunii compresorului;

3.controlarea temporizatoarelor de dezghețare și verificarea setărilor;

4. testarea scurgerilor și verificarea nivelului de freon.

Echipamentul frigorific este esențial pentru un local HoReCa, iar întreținerea nu poate fi niciodată prea costisitoare.

Cunoști durata de viață a echipamentului tău comercial de gătit?

Achiziționarea de echipamente comerciale de calitate pentru restaurante, pentru bucătăria ta este o investiție semnificativă. 

Cele mai citite articole

Vești bune? Cu îngrijirea și întreținerea corespunzătoare, poți proteja această investiție pentru mulți ani de acum înainte. Cu toate acestea, va veni inevitabil un moment în care durata de viață a echipamentelor tale comerciale de bucătărie se va termina. Te întrebi dacă este timpul să repari sau să înlocuiești echipamentele de gătit vechi sau defecte de la restaurant?  Un meseriaș bun o să îți spună.

Considerații cheie pentru înlocuirea echipamentului

Problema dacă să repari sau să înlocuiești echipamentele este complexă. În timp ce repararea echipamentelor de bucătărie de restaurant are sens într-o anumită măsură, din cauza costului ridicat al echipamentelor de restaurant, la un moment dat, beneficiile înlocuirii depășesc economiile pe termen scurt ale reparațiilor. 

  • Siguranță

Siguranța ar trebui să fie întotdeauna prioritatea principală în bucătăria restaurantului tău. Dacă un echipament nu funcționează corespunzător și amenință bunăstarea personalului din bucătărie din cauza riscurilor pe care le prezintă la un moment dat, o înlocuire este probabil cea mai înțeleaptă procedură.

  • Reparații și costuri de întreținere

În timp ce majoritatea echipamentelor de bucătărie pot necesita o reparație rapidă ocazională sau o perfecționare, reparațiile frecvente și costurile în creștere care sunt asociate cu acestea sunt niște semne clare de avertizare. Când costurile de service sunt mai mari decât costurile echipamentelor noi, este timpul să le înlocuiești. De exemplu, înlocuirea a două elemente de încălzire într-un grătar poate ajunge la mai mult de jumătate din prețul unui echipament nou-nouț.

Disponibilitatea pieselor este, de asemenea, o problemă cu echipamentele mai vechi. Dacă te străduiești să găsești piese de schimb pentru un anumit echipament, înlocuirea acestuia poate avea mai mult sens.

Și apoi mai este faptul că noile unități vin adesea cu o garanție care asigură o liniște suplimentară, aceea că nu vei suporta costuri de reparație pe parcursul garanției.

  • Eficiență

Nu orice decizie de a înlocui echipamentul restaurantului este legată de starea sa fizică. Uneori, are sens din punct de vedere economic să înlocuiești o unitate pentru că plătești prea mult la utilități.

Calculatoarele pentru costul energiei și ciclul de viață te va putea ajuta să determini cât de mult vei economisi cu un model nou. Nu uita să iei în considerare economiile rezultate din reduceri, oferte și facilități fiscale, atunci când cumperi echipamente eficiente din punct de vedere energetic.

  • Performanță

Nimic nu durează pentru totdeauna, cu atât mai puțin echipamentele de gătit pentru restaurante. Chiar și cu o întreținere meticuloasă, echipamentele restaurantului vor cădea pradă elementelor la un moment dat. Surplusurile de curent, garniturile uzate ale ușii, rugină și grătarele uzate sunt câteva dintre semnele de avertizare că a sosit timpul să le înlocuiești. 

Cele mai citite articole

You may also like