Home Stiri Acțiuni care contează pentru a-l face pe copilul tău să iubească grădinița și școala

Acțiuni care contează pentru a-l face pe copilul tău să iubească grădinița și școala

by BeCool

Desigur, vrei ca intrarea copilului tău la grădinița Seva Edu să meargă cât mai ușor și să se simtă bine la școală după aceea. Dar uneori, chiar fără să îți dai seama, este posibil să faci sau să spui lucruri care să dea grădiniței și școlii o impresie proastă sau să mărească stresul unui copil. Ce se poate face pentru a preveni acest lucru? 

Iată câteva sfaturi pentru a te ghida:

  • A fi iubitor și grijuliu, a vorbi des cu copilul tău și a citi povești sunt câteva dintre lucrurile bune pe care le poți face pentru a-i ajuta să reușească la grădinița Seva Edu și școală.
  • Nu forța copilul prea tare având așteptări prea mari. Înainte de grădiniță, îi poți răspunde la întrebările despre litere și cuvinte și îi poți atrage atenția asupra literelor prenumelui său. De asemenea, îl poți învăța să numere seturi de obiecte. Dar nu are nevoie să cunoască întregul alfabet sau să știe să numere până la 100.  Presiunea unui copil să învețe lucruri atunci când nu este pregătit îl poate pune sub stres și un sentiment de eșec. Poate că își pierde încrederea în abilitățile sale și poate fi mai puțin înclinat să învețe. S-ar putea chiar să înceapă să nu vrea să meargă la grădiniță și școală și să se teamă să nu te dezamăgească.
  • Nu folosi școala ca o amenințare. De exemplu, evită să spui: „La școală, va trebui să asculți! Un astfel de comportament, nu îl vor suporta mult timp! Acest tip de discuții oferă școlii o imagine proastă. Este posibil ca un copil să nu dorească să meargă la școală nici înainte de a începe grădinița.
  • Nu îți arăta temerile sau durerea. Este în regulă să ai frici și să fii emoțional când copilul tău începe grădinița, dar cel mai bine este să nu îi arăți. L-ar îngrijora doar degeaba.
  • Nu vorbi urât despre școală sau despre profesorul lui. Pentru a reuși la școală și a avea dorința de a merge acolo, copiii trebuie să simtă că părinții au încredere în școală și în profesori. Dacă nu ești de acord cu ceva, este mai bine să faci o întâlnire cu profesorul sau cu directorul decât să discuți cu copilul tău.

Când părintele are amintiri proaste despre școală

Cele mai citite articole

Poate că grădinița sau școala îți aduce amintiri proaste, fie pentru că ai avut probleme de învățare, relații proaste cu profesorii, fie pentru că ai trăit agresiunea.

Cu toate acestea, este important să nu-i spui copilului despre amintirile tale proaste. Dacă te aude repetând cât de mult ai urât grădinița și școala, ar putea crede că va fi la fel și pentru el și  că școala nu este un loc bun și că nu va fi bine acolo.

Cele mai citite articole

You may also like